Wat zijn de voordelen van het eten van de gestreepte zeebaars?

September 19

Striped bass, ook bekend als rockfish, is een wit-gekleurde en firma-getextureerde vis, lokale naar de Oost- en westkust van de Verenigde Staten. Het is een all-purpose vis en één van de weinig vis, die een stevig genoeg textuur voor het grillen heeft. Gestreepte zeebaars hebben een matig vetgehalte en een milde smaak, waardoor het een ideale keuze voor vele visgerechten. Naast het verstrekken van aangename smaak, biedt het ook veel voordelen voor de gezondheid.

Nutriënten

Gestreepte zeebaars is een voedzame vis die is laag in calorieën, maar hoog in eiwit. Een 3-oz. portie bevat 80 calorieën, 15 g eiwit en minder dan 2 g vet. De meeste van de vetten in gestreepte zeebaars zijn gezonde onverzadigde vetten en bevat minder dan 0,5 g van ongezonde verzadigde vetten en cholesterol. Gestreepte zeebaars bevat ook omega-3 vetzuren, die helpen bevorderen van de gezondheid van het hart. Het Amerikaanse departement van landbouw dieet richtsnoeren voor Amerikanen 2010 raadt dat u verbruiken 250 mg omega-3 vetzuren per dag om uw risico van hart-en vaatziekten te verminderen. Een portie 3-oz. gestreepte zeebaars biedt u meer dan 640 mg omega-3 vetzuren.

Vitamine B-12

Vitamine B-12 is een van de 13 essentiële vitaminen die uw lichaam nodig op een dagelijkse basis heeft. Het is nodig om maken rode bloedcellen en DNA, en voor de goede werking van uw zenuwstelsel. De verslagen van het Linus Pauling Instituut dat 10 tot 15% van personen ouder dan 60 lijden aan vitamine B-12 tekort bloedarmoede, zwakte, vermoeidheid, depressie, dementie en andere ernstige problemen met uw zenuwstelsel is gekoppeld. De dagelijks aanbevolen inname van vitamine B-12 is 2,4 mg, en een 3-oz. portie gestreepte zeebaars biedt meer dan 3,2 mg van de vitamine.

Selenium

Gestreepte zeebaars is ook een goede bron van selenium, een essentiële trace minerale die uw lichaam nodig heeft voor vele essentiële eiwitten om normaal te functioneren. Selenium tekort kan leiden tot hartproblemen, artritis, verhoogd risico op virusinfecties en verminderde immune functie, volgens het Linus Pauling Instituut. De dagelijkse aanbevolen inname voor selenium is 55 mcg voor volwassenen. Gestreepte zeebaars biedt meer dan 50 procent van uw dagelijkse selenium behoeften; een portie 3-oz. heeft 31 mcg van selenium.

Overwegingen

Schaal-en schelpdieren, zoals de gestreepte zeebaars, toe te voegen aan uw dieet is sterk aanbevolen. De dieet richtsnoeren voor Amerikanen 2010 raadt dat u verbruikt ten minste 8 oz. van zeevruchten elke week. Echter, de typische Amerikaanse dieet bevat slechts 3 1/2 oz. van vis en schaaldieren per week. Gegrilde gestreepte zeebaars met groenten en een citroen-kruidensaus een hart-gezond eten maken


gerelateerde artikelen