Wat zijn de voordelen van Grapefruit zaad Extract?

September 19

Grapefruit waarschijnlijk ontstaan in Barbados in 1750 als gevolg van natuurlijke kruisbestuiving tussen zoete sinaasappel en pomelo, een andere citrusvruchten. Grapefruit zaad extract, of GSE, is afgeleid van de zaden, het vruchtvlees en de schil van de vrucht en wordt gewoonlijk gevonden in vloeibare vorm. Vanwege het hoge gehalte aan fytochemicaliën--soorten antioxidanten--bezit GSE krachtige anti-oxidant, anti-inflammatoire en antimicrobiële eigenschappen die rekening voor zijn brede voordelen, van oppervlakte ontsmettingsmiddel en voedsel conserveermiddel tot genezing van steun voor het immuunsysteem, huid, hart en andere organen.

Bescherming van de diabetes

Diabetes mellitus, of Type 2 diabetes, wordt gekarakteriseerd door verhoogde bloedsuikerspiegel en hoge bloedspiegels lipide. Onderzoekers die dierlijke studies om te bepalen van de GSE nut bij het beheer van Type 2 diabetes hebben gevoerd gevonden dat GSE extract de bloedspiegels van suiker en LDL of slechte cholesterol en meer HDL of goede cholesterol bij diabetesratten aanzienlijk verlaagd. De onderzoekers concludeerden dat de resultaten, gepubliceerd in het "Nigeriaanse Quarterly Journal of ziekenhuis Medicine" in 2008, als gevolg van de hoge inhoud van de fytonutriënten, zoals flavonoïden en cardiale glycoside, aanwezig in het extract wellicht.

Verbetering van de gezondheid van de maag

Onderzoekers hebben lang bekend dat alcohol, evenals blootstelling aan stress, kan veroorzaken maag schade. GSE aangeboden in een dierlijke studie gepubliceerd in de editie van 2005 van de "World Journal van gastro-enterologie", een belangrijke bescherming tegen alcohol en stress-geïnduceerde maag laesies. GSE daalde de productie van vrije radicalen--moleculen waarvan bekend is dat weefselschade--verhoogde antioxidant niveaus en hielp het beschadigde gedeelte sneller genezen. De onderzoekers toegeschreven deze effecten aan de antioxidant activiteiten van flavonoïden, limonoids en Naringenine gevonden in GSE en stelde dat GSE dezelfde bescherming tegen aspirine veroorzaakte schade en maag zweren bieden kan.

Gebruik in het bewaren van voedsel

GSE bezit sterke antimicrobiële eigenschappen, waardoor onderzoekers voor het testen van de voordelen ervan in bewaren van voedsel heeft. In een studie gepubliceerd in de editie van 2014 van het "Journal of Food Science", een drank van GSE-behandelde gemaakt met rijst en tarwe had verminderd bacteriële en gist telt na acht weken van opslag, vergeleken met een nontreated drank. In een andere studie, gepubliceerd in de 2009 editie van het "Journal of Food Science," had varkensvlees lendenen monsters die zijn besmet met foodborne ziekteverwekkers en behandeld met GSE minder ziekteverwekkers na vier dagen van de opslag, vergeleken met de monsters niet behandeld met GSE.

Voorzorgsmaatregelen betreffende veiligheid

Pompelmoes en grapefruit producten communiceren met bepaalde medicijnen, zoals Afweeronderdrukkers, statines gebruikt aan lagere cholesterol, de meeste calcium kanaal-blokkers voor hoge bloeddruk en benzodiazepinen gebruikt voor de behandeling van angst genomen. GSE kan ofwel interfereren met de juiste verwijdering van een drug uit het bloed, leiden tot toename van de concentratie van de drug in het systeem en het risico van bijwerkingen, of het kan vertragen de absorptie van een drug, vermindering van het therapeutisch effect. Raadpleeg uw arts alvorens GSE.


gerelateerde artikelen