Gezondheidsvoordelen van ongezoete ijsthee

October 5

Gezondheidsvoordelen van ongezoete ijsthee

Als het gaat om een gezonde drank die zal voldoen aan uw dorst, kijken niet verder dan ongezoete ijsthee. De Harvard School of Public Health tarieven thee als één van de gezondste dranken. Er zijn verschillende theeën die je voor voordelen voor de gezondheid consumeren kunt. Deze voordelen kunnen omvatten essentiële voedingsstoffen die worden bestudeerd voor hun waarde bij het mogelijk voorkomen van hart-en vaatziekten en diabetes. Als gevolg van de natuurlijke smaak van thee kun je zonder de calorie-rijke suiker en room.

Een caloriearm drankje

Ongezoete ijs thee is natuurlijk laag in calorieën, die kunnen u helpen gewicht te verliezen en verminder je inname van suiker. Door een calorierijke dranken zoals frisdrank, gezoete ijs thee en cola te vervangen door ongezoete ijs thee, kunt u knippen uw dagelijkse calorie-inname en afvallen. Bijvoorbeeld, kan 12 ounces gezoete ijs thee hebben tot 125 calorieën, terwijl het ongezoete equivalent 2 calorieën heeft.

Rijk aan antioxidanten

Ijsthee--of het gemaakt van groene of zwarte thee--is hoog in anti-oxidanten vrije radicalen vechten. Thee antioxidanten helpen versterken van botten en bieden bescherming tegen breuken. Deze antioxidanten in groene thee kunnen ook beschermen u tegen verschillende kankers, zoals borst-, huid-, prostaat- en longkanker, volgens de Harvard Health Publications. Als je welke soort ijsthee is de meest gezonde om te consumeren afvraagt je, vonden een studie van de 2001 gepubliceerd in het "Journal of Nutrition" dat zwarte thee antioxidanten genaamd theaflavins even zo effectief als de catechines, een antioxidant gevonden in groene thee.

Voorkomen van hart-en vaatziekten

Drinken ijsthee kan helpen voorkomen hart-en vaatziekten op verschillende manieren. MedlinePlus merkt op dat het drinken van zwarte thee kan helpen voorkomen verharding van de slagaders, evenals het risico op een hartaanval verlagen. Zwarte thee kan ook het verhogen van uw kans op een hartaanval te overleven. De voordelen van deze hart kunnen afkomstig zijn van de anti-inflammatoire eigenschappen van de antioxidanten in thee. In een studie gepubliceerd in de 2012 afgifte van "Food & functie," nota van de onderzoekers dat zwarte en groene thee kan helpen verminderen het risico van hart-en vaatziekten en beroerte door 10 tot 20 procent.

Boost mentale alertheid

Ongezoete ijs thee bevat cafeïne, die uw mentale prestaties stimuleren kan. Het kan helpen houden u alert overdag en taken efficiënter, zelfs als u niet goed uitgerust zijn, MedlinePlus merkt. Het milde, stimulerende effect kan verbeteren uw vermogen voor het verwerken van informatie, zoals leren en onthouden. Thee kan maximaal 50 milligram cafeïne in een kopje bevatten. Tussen 40 tot 400 milligram cafeïne wordt beschouwd als gematigde en mentale alertheid kunnen verbeteren.


gerelateerde artikelen