Hoe te Potty Train een 4-jarige met sensorische aspecten

November 10

Door leeftijd 4, veel kinderen zijn klaar om uit de luiers en op het potje, maar 4-jarige kinderen met sensorische aspecten hebben unieke uitdagingen die moeten worden aangepakt. Uw kind sensorische-ontwijkende mogelijk bang voor het potje, die in de wereld van een sensorische-verlegen 4-jarige, erg groot en luidruchtig is. Het kind met sensorische-zoekende mogelijk overbezet bomen klimmen en tuimelen van de Bank te zelfs merken dat hij nat af. Ongeacht de specifieke sensorische kwesties is het mogelijk om onbenullige trein een 4-jarige met sensorische aspecten.

Stap 1

Identificeren van de specifieke sensorische aspecten van uw kind. Als ze niet lijken te worden gehinderd door een vuile luier, vuile handen of een slordig gezicht, is ze waarschijnlijk sensorische-zoekende. Als ze antipathieën bepaalde texturen, geuren of voedingsmiddelen en wil worden gewijzigd zodra haar luier natte of vuile krijgt, is ze waarschijnlijk sensorische-ontwijkende. Sommige kinderen kunnen een combinatie van streven en vermijden, dus pakken elk nummer afzonderlijk.

Stap 2

Uw kind kennismaken met het potje. Kinderen met sensorische aspecten kunnen worden ongemakkelijk vergadering hoog op het volwassen toilet, en een kind van sensorische-zoekende kan sprong uit halverwege tinkle en gekwetst, dus een onbenullige stoel meestal een goed idee is. Deze kunnen worden gevonden op de meeste korting en baby winkels leveren en komen in een verscheidenheid van stijlen. Vier-jarige kinderen kunnen heel onafhankelijk, dus laat uw kind helpen kiezen zijn eigen potje, zelfs zittend op het in de store--volledig gekleed, natuurlijk--om ervoor te zorgen dat het comfortabel is voor hem. Dit laat hem weten dat hij enige controle over het proces heeft. Zodra de onbenullige stoel is thuis, het instellen in de badkamer en laat uw kind op het zitten en onderzoeken voordat u probeert om hem te gebruiken.

Stap 3

Als je comfortabel met behulp van de badkamer met uw kind op de kamer, laat haar begeleiden u naar de badkamer. Niet onder druk van haar gebruik van het potje, gewoon laten haar Let op en vragen of ze wil gaan op haar potje. Dit werkt meestal het beste met de ouder van hetzelfde geslacht.

Stap 4

Stel de scène voor de onbenullige ervaring. Sensorische-ontwijkende kinderen wellicht het rustig in de badkamer, met extra zachte toiletpapier beschikbaar en zachte verlichting te laten ontspannen. Sensorische asielzoekers kunnen profiteren van muziek of een klein speeltje om mee te spelen op het potje.

Stap 5

Neem uw kind op het potje elk uur. Verwijder zijn luier of opleiding broek en zet hem op het potje. Hebben hem gedurende enkele minuten op het potje zitten, maar niet dwingen hem te blijven. Draait de kraan op een straaltje kan helpen bevorderen van plassen. Vier-jarige kinderen de neiging om vrij dom, dus zorg van een lied over het gebruik van het potje. Een goed lachen misschien gewoon dingen gaan krijgen.

Stap 6

Observeren uw kind zorgvuldig gedurende de dag. De sensorische-ontwijkende 4-jarige kunnen u laten weten meteen wanneer haar luier is bevuild. Opmerking Wanneer dit gebeurt, en proberen om haar op het potje op die momenten. Aanbrengen van doek ondergoed of opleiding broek op uw zintuiglijke-ontwijkende kind kan haar aanmoedigen om te gebruiken het potje, omdat de sensatie van het wordt bevuild meer uitgesproken worden dan wanneer ze in een luier. Het kan zijn moeilijker te vertellen wanneer een kind met sensorische-zoekende is bevuild, dus check haar vaak en kijk voor gezicht signalen, zoals overbelasting, te vertellen wanneer uw kind haar luier is vervuiling. Zodra u denkt dat uw kind klaar is of begint te elimineren, haar plaats op het potje.

Stap 7

Experiment met dingen als opgevulde onbenullige zetels, het dragen van sokken of slippers in de badkamer ter bestrijding van koude vloer afleiding, en zachtjes poetsen of strelen van uw kind wapens alvorens hem op het potje. Zich bewust zijn van de technieken die je kind kalm en die te gebruiken om te helpen verlichten van eventuele angst.

Stap 8

Sommige kinderen, vooral die met sensorische aspecten, mogelijk bang dat wat uit hen in de badkamer komt is onderdeel van hun lichaam. Praten met uw kind in eenvoudige bewoordingen over de spijsvertering en de eliminatie; een korte uitleg over hoe je lichaam van de delen van de levensmiddelen die u niet nodig hebt ontdoen krijgt, zodat er ruimte binnen voor meer goede dingen kan haar ongerustheid.

Stap 9

Zorg ervoor dat uw kind een dieet rijk aan vezels eet zodat eliminatie niet pijnlijk of ongemakkelijk.

Waarschuwingen

  • Als uw kind lijkt te zijn in pijn tijdens het gebruik van de badkamer of gaan voor een paar dagen stopt, raadpleegt u uw kinderarts.

Tips

  • Vermijd druk of shaming van uw kind in het gebruik van het potje. Kinderen worden onbenullige trainde bij verschillende leeftijden, en kinderen met sensorische aspecten kunnen vereisen meer geduld dan andere kinderen. Voordat u onbenullige opleiding begint, een boek lezen of Bekijk een video over onbenullige opleiding.
  • Laat uw kind halen uit nieuwe ondergoed te dragen zodra hij allemaal met de luiers gebeurt.
  • Vergeet niet dat nachtelijke droogheid meestal gebeurt nadat het kind is het gebruik van het potje gedurende de dag. Speciale nachtelijke opleiding broek zijn beschikbaar voor kinderen die in hun slaap plassen.

Wat die u nodig hebt

  • Boeken of video's over onbenullige opleiding
  • Onbenullige stoel
  • Kleine speeltjes of boeken
  • Zacht toiletpapier
  • Vochtige doekjes
  • Ondergoed of opleiding broek

gerelateerde artikelen