Hoe om te koken met bevroren tomaten

November 19

Hoe om te koken met bevroren tomaten

Wanneer de overvloed van vers geplukt tomaten in de late zomer doorloopt, is een snelle oplossing om alle extra's in de vriezer. Deze methode thuis behoud vereist gewoon spoelen, het uitsnijden van de kernen en het instellen van de tomaten op een pan te bevriezen individueel. Opgeslagen in diepvries-safe zakken, zijn het caloriearm, vitamine-rijke groenten klaar met een opzegtermijn van een ogenblik op te nemen in een voedzame maaltijd. Hoewel bevriezing die net geplukt frisse smaak behoudt, de skins taai en de textuur wordt zo zacht is dat de tomaten zijn beste in preparaten waar smaak heeft voorrang op formulier.

Saus

Stap 1

Houd een bevroren tomaat onder warm stromend water gedurende 20 tot 30 seconden te ontdooien van de huid. Schil de tomaat door de losgedraaide huid af te trekken en het te verwijderen. Herhaal het proces voor vier tot zes grote tomaten of acht tot 10 middelgrote tomaten.

Stap 2

Stel de gepelde tomaten in een kom te ontdooien totdat zij zijn zacht genoeg om te verpletteren. Smash de tomaten met een vork of knijp met de hand om de tomaten in kleine stukjes breken.

Stap 3

Kook 2 tot 3 tbsp. olijfolie, een middelgrote gehakte ui, en drie tot vier gehakte knoflookteentjes--afhankelijk van uw smaak voorkeuren--op matig vuur in een grote pot, roeren totdat de groenten een licht goudbruin zijn. Voeg de gemalen tomaten in de pan samen met 2 tot 3 tbsp. vers gehakte kruiden zoals basilicum, tijm, Marjolein en oregano. Seizoen het mengsel licht met zout en vers-grond zwarte peper naar smaak.

Stap 4

Roer voortdurend tot het mengsel kookt. Vermindering van de warmte tot middellange en sudderen gedurende een uur, zonder een deksel, voor een dikke saus voor over pasta. Sudderen voor een soepeler saus, een extra 30 tot 45 minuten totdat de saus dikker.

Stap 5

Laat het mengsel afkoelen en pureer het in een blender.

Soepen en stoofschotels

Stap 1

Ontdooi het buitenoppervlak van bevroren tomaten door ze te plaatsen kort onder warm stromend water. Verwijder de skins door peeling hen weg.

Stap 2

Hak tomaten bevroren voordat ze volledig ontdooien om te voorkomen dat het SAP druipende op de oppervlakken van uw werk. Snijd het bevroren tomaten in grote brokken voor vlees en bonen stoofschotels die hebben lang koken tijden. Kleinere stukjes tomaat voor sneller koken plantaardige soepen maken

Stap 3

Voeg gehakte bevroren tomaten te licht, op basis van Bouillon soepen ongeveer 10 tot 15 minuten voor het opdienen te handhaven van de vers-tomaat smaak. Roer de stukjes tomaat in hartige soepen en stoofschotels gemaakt in de langzame fornuis aan het begin van het kookproces, zodat de smaak met andere ingrediƫnten en kruiden mengt.

Waarschuwingen

 • Seizoen op basis van tomaten sauzen zeer licht met zout tijdens het koken, omdat de smaken intensiveren wanneer het vocht verdampt is en de saus dikker.

Tips

 • Vervangende gepelde, bevroren tomaten voor verse tomaten in gazpacho soep om te genieten van de frisse smaak van de tomaten, zelfs als ze buiten het seizoen.

Wat die u nodig hebt

 • Kookpot
 • 2 tot 3 tbsp. olijfolie
 • UI, middellange, gehakt
 • 3 tot en met 4 knoflookteentjes, gehakt
 • Basilicum, vers, fijngehakt
 • Verse tijm blaadjes
 • Marjolein bladeren, vers, fijngehakt
 • Bladeren van de oregano, vers, fijngehakt
 • Zout
 • Gemalen peper
 • Blender

gerelateerde artikelen