Probiotische yoghurt & Prikkelbare darmsyndroom

August 2

Probiotische yoghurt & Prikkelbare darmsyndroom

Prikkelbare darmsyndroom, of IBS, kunnen meer dan een ergernis voor degenen die deze multisymptom voorwaarde, die kan bestaan uit constipatie, diarree, gas en opgeblazen gevoel. Hoewel de oorzaak van IBS onduidelijk is, zijn onderzoekers nu methoden voor de controle op het identificeren. Onder deze mogelijke behandelingen zijn gezonde bacteriën, bekend als probiotica. Yoghurt is een van de beste voedingsbronnen van probiotica.

IBS Basics

Volgens Harvard Health Publications, kan Prikkelbare darmsyndroom worden gerelateerd aan de neurotransmitter serotonine. Dit is omdat, naast de in de hersenen wordt geproduceerd, serotonine is ook geproduceerd in het spijsverteringskanaal. Harvard merkt op dat hoge of lage niveaus van serotonine in de darm leiden de voorwaarde tot kunnen. Emotionele gezondheid kan ook een rol spelen in IBS. Stress en angst kunnen verergeren symptomen, terwijl oefening, omgaan met stress en een gezond dieet kan nuttig zijn bij de behandeling van IBS.

Probiotica voor IBS

Probiotica kan worden gevonden in verschillende hele voedsel, met yoghurt onder de meest gebruikte verbruikte bronnen. Probiotica kunnen nuttig zijn bij het herstel van een gezonde balans van bacteriën in de darm, die kon immuunsysteem gezondheidsbevordering en uiteindelijk het verbeteren van IBS-symptomen, volgens de Harvard. Een studie gepubliceerd in 2014 in het "Journal van gastro-enterologie en Hepatologie" concludeerde dat gemeenschappelijke stammen van probiotica, met inbegrip van lactobacillus en bifidobacteriën, effectief waren bij de behandeling van de symptomen van IBS.

Probiotische stammen in yoghurt

Yoghurt bevat zowel lactobacillus en bifidobacteriën. Lactobacillus wordt gebruikt voor algemene spijsvertering problemen, met inbegrip van de ziekte van Crohn, ontsteking van de dikke darm en kolieken bij baby's, en bifidobacteriën voor preventie van diarree bij kinderen, behandeling van de reiziger van diarree en goede bacteriën herstellen na bestraling, chemotherapie of antibiotica wordt gebruikt. MedlinePlus heeft gewaardeerd beide van deze stammen van probiotica als "mogelijk effectieve" voor de behandeling van IBS-symptomen.

Veiligheidsoverwegingen

Terwijl probiotica waarschijnlijk veilig zijn, ze kunnen ook veroorzaken dezelfde symptomen ze worden gebruikt voor de behandeling van in sommige individuen, waaronder maagklachten, gas en opgeblazen gevoel. Volgens MedlinePlus is er ook enige bezorgdheid dat probiotica, met inbegrip van lactobacillus en bifidobacteriën, kan groeien ook goed bij personen met een verzwakt immuunsysteem, die tot andere gezondheidsproblemen leiden kunnen.


gerelateerde artikelen