Emotionele & fysieke ontwikkeling van kinderen die krijgen peddelde

February 15

Emotionele & fysieke ontwikkeling van kinderen die krijgen peddelde

De effecten van spanking kinderen jarenlang hebben gedebatteerd, maar nu onderzoek toont dat spanking leidt tot kinderen met lager IQ en kinderen die meer agressieve en waargenomen als pestkoppen door hun collega's zijn. Veel vooraanstaande artsen en kinderpsycholoog hebben samen om te uiten hun zorgen over wat ze geloven is een verouderde vorm van lijfstraffen verboden. Studies door onderzoekers ter ondersteuning van lijfstraffen zijn beperkt.

Misvattingen

Emotionele & fysieke ontwikkeling van kinderen die krijgen peddelde

Hoewel vele mensen geloven dat spanking kan worden gebruikt als een laatste redmiddel, wordt het vaak gebruikt als het eerste resort. Dr. Michael J. Marshall, auteur van "Waarom Spanking niet werk," zegt, "lijfstraffen is vaak het eerste antwoord zelfs voor kleine overtredingen. Leraren en ouders moeten opleiding in geweldloze manieren om gedragsproblemen."

Een tweede algemeen geloofd mythe is dat pak slaag alleen op de ergste-gedragen kinderen gebruikt wordt. Marshall zegt dit is ook niet waar: "de meest waarschijnlijke slachtoffers van lijfstraffen zijn de meest kwetsbare groepen, zoals minderheden, de kleinste jongens en kinderen met een handicap."

Een andere mythe is dat met behulp van lijfstraffen laat kinderen weten wie verantwoordelijk is. Echter volgens Marshall is de beste manier om kinderen te onderwijzen die is belast met de zelfbeheersing.

The Psychological Effects of Spanking

De psychologische effecten van spanking zijn onderzocht en verschillende onderzoeken hebben gesuggereerd dat kinderen die werden afgedroogd eigenlijk lager IQ kunnen ontwikkelen. Een dergelijke studie, uitgevoerd door het Stille Oceaan-Instituut voor onderzoek en evaluatie in Maryland, getest een grote steekproef van kinderen die had zijn afgedroogd door hen IQ tests. De kinderen, variƫrend in de leeftijd van 2 tot en met 9, werden getest tegen de collega's die waren niet gedisciplineerd door spanking. De resultaten toonden aan dat de 2-tot 4-jarigen die werden afgedroogd vijf punten lager in hun IQ tests dan hun tegenhangers scoorde.

De kinderen in een ander monster, variƫrend in leeftijd van 5 t/m 9, bleek ook een 2.8 punt daling van hun IQ-scores. De effecten waren statistisch significant, zelfs na de administratieve verwerking van cognitieve stimulatie, ouderlijke inkomsten en ouderlijke onderwijs. Hoewel onderzoek op lange termijn na afgedroogd kinderen en hun equivalenten in unspanked nog steeds in de fabriek is, suggereert huidige onderzoek sterk een verband tussen lage IQ en spanking.

Spanking leidt tot agressief gedrag

Ongeacht de context is spanking een gewelddadige handeling die gemengde berichten naar kinderen verzenden kan. Sommige onderzoekers geloven spanking stuurt een bericht dat het OK is om fysiek agressief. "Kinderen die hebben zijn afgedroogd zijn dreigt meer pestkoppen," zegt Catherine A. Taylor, assistent-professor in Gemeenschap gezondheidswetenschappen aan de Tulane Universiteit. Ze getest een grote groep van meer dan 2.000 kinderen te vergelijken het agressieve gedrag van kinderen ten opzichte van degenen die waren niet afgedroogd afgedroogd.

Controle voor factoren zoals moeders verwaarlozing, ouderlijke drugs of alcoholmisbruik en psychologische mishandeling van de kinderen door verzorgers, werden de ouders ondervraagd over hoe vaak ze zagen hun kind agressief handelen. Dit omvatte bulling van andere kinderen, het krijgen in gevechten en handelen op een destructieve wijze. De resultaten toonden aan dat ouders die tot hun kind spanking toegelaten een aanzienlijke stijging van de agressieve handelingen in hun kinderen meldde. Nog belangrijker, omdat deze studie gecontroleerd storende variabelen, zijn de resultaten meer kans om te stollen een correlatie tussen agressie en spanking.

Spanking veroorzaakt gedragsproblemen.

Hoe velen van ons hebben gehoord ouders klagen dat ongeacht hoeveel zij spank hun kind, het kind nog misbehaves. Onderzoekers zoals Marshall en Taylor geloven spanking niet goed gedrag bevorderen of verminderen van slecht gedrag. Een psychologisch gezond kind zal niet handelen bij ongewenst gedrag; Als een kind zich goed voelt, zal hij goed handelen. Omgekeerd, een kind die voelt zich slecht binnen is meer kans om te handelen uit op een negatieve manier.

Conclusie

Spanking is niet een passende vorm van discipline. Kinderen die hebben zijn afgedroogd hebben meer kans op emotioneel lijden, ze zijn meer kans op lagere IQ en meer kans om te handelen uit agressief zijn. Er zijn tal van andere methodes waarmee ouders kunt discipline van een kind. Marshall zegt, "Indien positief ouderschap technieken van positieve versterking, niet-versterking, modellering en gedrag contracten worden benadrukt in gedrag besturingselement, in plaats van punitieve technieken zoals spanking, het zal het beste gedragen kinderen van alles maken."


gerelateerde artikelen