Knie gewrichtsprothese levensduur

February 4

Knie gewrichtsprothese levensduur

Als u een gewrichtsprothese knie overweegt, is begrip van tevoren de levensduur van de prothese knie belangrijk. Het kunstmatige kniegewricht bestaat uit metalen legeringen, hoogwaardige kunststoffen en polymeren. De levensduur van een kunstmatige knie varieert, afhankelijk van bepaalde specifieke criteria, met inbegrip van uw geslacht en bone density.

Consideraitons

Vervanging van de knie is een belangrijke beslissing. Hoe lang zal u van de Commissie zijn, hoeveel pijn je moet eerlijk, zal je verlichting van uw knieproblemen waardoor u chirurgie, maar misschien wel belangrijker, hoe lang zal de vervanging van uw knie duren? De levensduur die kan worden verwacht van een kunstmatige knie gezamenlijke is grotendeels gebaseerd op dezelfde criteria waarmee je natuurlijke knie. Volgens de Amerikaanse Academie van orthopedische chirurgen, kan een kunstmatige knie meer dan 20 jaar duren. De lange levensduur is gebaseerd op het soort implantaat, naast uw activiteitenniveau, uw gewicht en uw gezondheid in het algemeen.

Anatomie

De AAOS suggereert dat de meeste knieprothesen vandaag uitgevoerd worden gecementeerd te plaatsen. De levensduur van de vervanging van de knie wordt bepaald door het vermogen van de botten in je been te vangen extra stress. Als lasten zwaarder door activiteit of gewicht dat is meer dan uw bot kan dragen, zal de prothese los van zijn gehechtheid aan het bot. Vrouwen met dichtheid botverlies kunnen eerder dan mannen dit probleem optreden. Als u ongelijke belasting op uw knie als gevolg van uw gang of een andere reden toepast, kan slechts één zijde van het gewricht los. Wanneer dit gebeurt, kan de voering van polyethyleen tussen de metalen delen deeltjes die kunnen leiden tot een biologische reactie die haast het losdraaien van uw gezamenlijke vrijkomen. Overmatige slijtage, uw gewicht en zelfs uw geslacht kunnen verminderen de levensduur van uw knie gewrichtsvervanging.

Ontsteking

Net als in uw natuurlijke knie, zal de prothese en het bot vastzit aan worden beïnvloed door een ontsteking van weefsel eromheen. Als de prothese begint te dragen, worden microscopische deeltjes vrijgegeven die de cellen in de weefsels rond de knie als buitenlandse erkennen. Dit veroorzaakt een ontstekingsreactie omdat je lichaam probeert te verwijderen van het puin. De ontsteking aanvallen uw bot en als u los van bot cellen, kan uw prothese los en unstable. Ontsteking, anatomie, uw gewicht en activiteit niveau die alle een rol spelen in de levensduur van je prothese knie.

Tips

Als u een vervanging van knie hebt, moet u begrijpen dat de verlichting van pijn in uw knie niet een groene vlag Oefeningen of sport die u konden zij eerder met je beschadigde knie moeten beginnen. Uw nieuwe knie maakt je niet bionic. Draaien en vaste aanvoer zijn vooral gevaarlijk voor je nieuwe knie--net als zij aan een natuurlijke knie. Lage impact oefeningen zoals wandelen, Fietsen, zwemmen, golf, bowling en yoga zal helpen verlengen de levensduur van uw knie vervanging. Chirurgen waarschuwen voor activiteiten zoals voetbal, voetbal, joggen of basketbal omdat ze de stress op uw knie verhogen. Uw nieuwe knie zorgvuldig behandelen zal helpen verlengen van zijn levensduur.


gerelateerde artikelen