Waarheid over Cardio-oefening onthuld

December 18

Waarheid over Cardio-oefening onthuld

Cardio-oefening is een continue activiteit die zowel hart en ademhaling tarieven verhoogt en over een langere periode is opgelopen. Het kan het levendige lopen, hardlopen, fietsen of zwemmen. Als alternatief, kon u een loopband, elliptische machine, roei-machine, hometrainer, ligfiets, trap klimmer of Roeitoestel gebruiken of bijwonen van een willekeurig aantal aƫrobe klassen bij een sportschool.

Voordelen van Cardio

Cardio-oefening versterkt en vergroot de capaciteit van het hart en de longen. De American Heart Association adviseert dat gezonde volwassenen jonger dan 65 jaar vijf dagen per week, of 20 minuten per sessie van krachtig intense cardiovasculaire oefening 30 minuten per sessie van matig intense cardiovasculaire oefening doen drie dagen per week. Cardio-oefening helpt ook in gewicht en vet verlies.

Matig intensieve Cardio

Afhankelijk van uw niveau van fitheid, kan matige of lage-intensiteit cardiovasculaire oefening worden gehandhaafd tussen 15 tot 60 minuten of langer. Een 60 minuten durende uitgevoerd in uw lokale park of een stevige wandeling van 30 minuten naar het winkelcentrum en terug zijn lage intensiteit cardio activiteiten. Wandelen is een handige manier voor het starten van uw fitness reis bent u overgewicht en niet geconditioneerde voor uitoefening of herstellende is van ziekte.

Recente ontwikkelingen

Recent onderzoek heeft gegoten twijfels over de effectiviteit van lage intensiteit cardio oefening. Commentaar op de studie van 1997 door Dr Izumi Tabata aan het nationale Instituut voor Fitness en sport in Tokio, Japan, Dr. Alexander Koch, universitair hoofddocent van de gezondheid en oefenen wetenschappen aan Truman State University in Missouri, zei: "de Tabata Protocol biedt een sterke stimulans om uw cardiovasculaire conditie met een zeer korte duur training,... meer studies zijn nu veelzeggend dat Oefening intensiteit in plaats van de frequentie en duur, is de belangrijkste variabele achter verbetering in maximaal zuurstofverbruik. "

De Tabata Protocol

De Tabata Protocol omvat hoge intensiteit intermitterende cardio-oefening. Bijvoorbeeld, een korte sprint van 30 seconden, gevolgd door 30 seconden rust of levendige lopen, dan de volgorde herhalen. Doen dit vijf keer krijgt u een zeer intensieve vijf minuten cardio-training. U kunt dit doen buiten of in een sportschool op een hometrainer, loopband, roei-machine of andere cardiovasculaire apparatuur. Begin langzaam als je nieuw bent bij het oefenen. Verlaag de snelheid van uw sprint of vervangen het levendige lopen.

Cardio- en gewichtsverlies

Doen hoge intensiteit cardio-oefening voor het versnellen van gewichtsverlies. Het lichaam gebruikt om een perceel van de energie opgeslagen in de spieren tijdens intensieve cardioactiviteit. Na het sporten vult tijdens het herstel, het lichaam deze winkels door gebruik te maken van energie die anders zou zijn gegaan in de vetreserves. Bovendien is de enige energie ter beschikking van de instantie voor haar normale werking zullen uw bestaande vetreserves, die gemakkelijk toegankelijk zijn in het nu zuurstofrijk milieu van uw lichaam na intensieve cardio oefening.

Cardio- en Diabetes

Onderzoekers van het Aldenbrook ziekenhuis in Cambridge, Groot-Brittanniƫ, studeerde 650 niet-diabetische mannen en vrouwen om te ontdekken wat voor soort lichaamsbeweging had een significant effect op insulineresistentie. Ze vond dat intense oefening had een grote invloed op insulineniveaus. Lage intensiteit activiteit bleek niet hetzelfde effect, wat suggereert dat hoge intensiteit cardio-oefening kan een belangrijke factor bij het verminderen van het risico van diabetes.


gerelateerde artikelen