Duurtraining & hartslag

January 8

Duurtraining wordt gekenmerkt door oefening bouts waar het lichaam een verhoogde hartslag voor een langere periode van tijd blijft; meestal 20 minuten of meer. Het doel van dit soort opleiding is om de cardiovasculaire uithoudingsvermogen vergroten om een doel te bereiken. Doelen voor duurtraining omvatten, maar zijn niet beperkt tot, voltooiing van road races, afnemende lichaamsvet en cholesterol, bloeddruk of toenemende energie en mobiliteit verlagen. Ongeacht het doel, speelt de hartslag een belangrijke rol in het succes van duurtraining.

Hartslag in rust

Rust hartslag is een benchmark voor algemene cardiovasculaire fitness. De hartslag in rust is het aantal hartslagen per minuut bij een echte rust die zo doeltreffend mogelijk wordt gemeten na slapen, terwijl nog steeds liggen. Het gemiddelde rusten hart bereik is 60 tot 80 slagen per minuut. Die deelnemen aan regelmatige duurtraining zijn op de lage kant van het bereik, en het is niet ongewoon om te zien rust zelfs lager de tarieven van het hart. In feite, hebben sommige elite duursporters gemeten tarieven rusten in de lage 30s. Als gevolg van andere fysiologische veranderingen in het hart zoals verhoogde lijn volume en cardiale output, kan het hart minder klop en nog steeds pomp een gelijk volume van bloed. Daarom vermindert duurtraining geleidelijk hartslag in rust.

Maximale hartslag

Er zijn vele methoden voor het nauwkeurig bepalen van de maximale hartslag. De meeste methoden gebruiken leeftijd als een primaire, bepalende factor, maar met behulp van de leeftijd neemt niet in overweging individuele gezondheids- en fitnessniveaus. De meest nauwkeurige methode voor het bepalen van de maximale hartslag is door middel van cardiale testen met behulp van een getrapte inspanningstest of GXT. Echter, als gevolg van de tijd die het neemt om de GXT, en de benodigde apparatuur te beheren, is het niet rendabel voor de meerderheid van de bevolking. Maximale hartslag of de dichtst mogelijke schatting, wordt gebruikt voor het uithoudingsvermogen hartslag trainingszone voorschrijven. Terwijl de cardiale output verhogingen en rust hartslag daalt met duurtraining, is er geen echte bijbehorende variatie in maximale hartslag in reactie op duurtraining; echter wordt er geschat dat maximale hartslag vermindert door een beat per minuut elk jaar.

Uithoudingsvermogen Training hart tariefzone

Het doel van het ontdekken van een maximale hartslag is zodat een doelzone training kan worden voorgeschreven. De doelzone is meestal tussen de 60 en 85 procent van de maximale hartslag. Het is het bereik waarin de uitoefening activiteit kan voortdurend worden uitgevoerd voor de aangewezen periode. Om te trainen aëroob uithoudingsvermogen en de positieve fysiologische aanpassingen plaatsvinden, moet de uitoefenaar blijven binnen het bereik. Als de intensiteit te laag is, de voordelen beperkt zal zijn, en als het te hoog, de werklast wordt anaërobe in de natuur en zal leiden tot snellere vermoeidheid.

Hartslag als een risicofactor voor de gezondheid

Net zo min als een lage hartslag in rust kunt een fitness-benchmark, dus kan een hoge hartslag in rust. Als de hartslag in rust toeneemt, wordt meer van een risicofactor of waarschuwing van potentiële veterinairrechtelijke voorschriften. Hoge hartslag zijn nauw verbonden met andere hygiënische omstandigheden zoals hoge bloeddruk en hoog cholesterolgehalte. Als het hart sneller klopt te leveren van zuurstof en voedingsstoffen voor het lichaam, niet zal het gewoon duren zo lang. In januari van 2009 schetste een studie gepubliceerd in Aging overzichten van het onderzoek, getiteld "Hartslag, levensduur en sterfterisico," een directe correlatie met rust hartslag boven 70 en een lineaire relatie met het voorkomen van hartaanvallen.

Voorwaarden die van invloed zijn op hartslag

Er zijn enkele belangrijke voorwaarden die moeten worden geëvalueerd en worden beschouwd voordat u begint met een trainingsprogramma uithoudingsvermogen. Ze zijn tachycardie, bradycardie en aritmie. Tachycardie is een medische aandoening die wordt gekenmerkt door hoge rust hartslag. Het is niet zo ernstig bij kinderen als bij volwassenen als kinderen hogere tarieven hebben. Bradycardie wordt gekenmerkt door lager dan gemiddelde hartslag rusten. Het is niet zo gevaarlijk een risicofactor als tachycardie, maar vóór de duurtraining om te bepalen als het is te wijten aan fitness of een andere factor moet worden geëvalueerd. Aritmie wordt gekenmerkt door een onregelmatige beat. Een arts moet de oorzaak voor het starten van een fitnessprogramma, omdat er potentiële gevaarlijke bijwerkingen, zoals duizeligheid, flauwvallen, duizeligheid en misselijkheid zijn.


gerelateerde artikelen