Goldenseal Root veilig is voor kinderen?

February 23

Goldenseal Root veilig is voor kinderen?

De wortel van de plant goldenseal heeft eeuwenlang gebruikt in inheemse Amerikaanse fytotherapie. Historisch gezien hebben de genezers gewaardeerd goldenseal voor haar vermeende vermogen te stimuleren van immuniteit, bestrijding van de infectie en ontsteking verminderen. Hoewel goldenseal mogelijk veilig voor de meerderheid van de gezonde volwassenen, is extreme voorzichtigheid geboden met betrekking tot het gebruik ervan bij kinderen. Goldenseal kan ernstige bijwerkingen veroorzaken bij zeer jonge kinderen en geen studies hebben de algemene veiligheid geëvalueerd voor oudere kinderen.

Potentiële voordelen

In theorie kan goldenseal enkele voordelen bieden aan kinderen, met name die omgaan met virale of bacteriële infectie. Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center lijkt goldenseal effectief boost immune reactie op ziekteverwekkers. Goldenseal kan ook het gemak van bovenste luchtwegen problemen in verband met infectie of chronische ziekte, en kan helpen om wond infecties te voorkomen. Er is echter geen overtuigend bewijs dat het betrouwbaar werkt. Meer goed ontworpen studies zijn nodig om te bevestigen of goldenseal echt effectiever dan een placebo is.

Risico's voor pasgeborenen

Zeer jonge baby's hebben een bijzonder hoog risico op ernstige bijwerkingen van goldenseal. De National Institutes of Health meldt dat goldenseal "waarschijnlijk onveilige" voor jonge kinderen, vaststellend dat ten minste één baby schade aan de hersenen na het gebruik van het kruid heeft ontwikkeld. Goldenseal kan leiden tot een grote stijging van het bilirubine, dezelfde stof die verantwoordelijk is voor het veroorzaken van geelzucht, wanneer het de bloedbaan in grote hoeveelheden ingaat. Dit kan leiden tot kernicterus, een ernstige vorm van schade aan de hersenen. Gebruik geen goldenseal bij jonge baby's.

Risico's voor de oudere kinderen

Kinderen die niet langer zuigelingen lopen geen risico kernicterus te ontwikkelen, maar er zijn nog verscheidene ernstige veiligheidsrisico's voor kinderen van alle leeftijden. Overwegende dat goldenseal is alleen aanvaardbaar wanneer gebruikt onder begeleiding van een arts, waarschuwt de UMMC voor mogelijke bijwerkingen die bij kinderen optreden kunnen. Goldenseal is een irriterend en kan leiden tot irritatie van de huid, de mond en de keel. Het kan ook maken kinderen vatbaarder voor zonnebrand en andere zon-gerelateerde schade.

Speciale overwegingen

Sommige kinderen lopen risico van bijkomende bijwerkingen van goldenseal. Goldenseal kan interageren met tetracycline antibiotica, vermindering van hun doeltreffendheid. Kinderen nemen bloed verdunners zoals warfarine (Coumadin) en aspirine een verhoogd risico op bloedingen kunnen optreden. Dit is ook een zorg voor kinderen met stoornissen waardoor ze meer vatbaar zijn voor bloeden afleveringen. Als een lid van de familie ragweed, goldenseal is ook een potentiële allergeen en allergische reacties kan veroorzaken bij gevoelige kinderen. Altijd een gelicentieerde arts te raadplegen alvorens uw kind een geneeskrachtig kruid.


gerelateerde artikelen