Glutamine Vs. Glucosamine

May 23

Glutamine Vs. Glucosamine

De termen glucosamine en glutamine kunnen geluid en lijken, maar ze zijn zeer verschillende organische verbindingen die het uitvoeren van verschillende functies in je lichaam. Beide zijn vaak verkocht als voedingssupplementen om te helpen met oefening herstel. Er zijn geen aanbevolen dagelijkse inname van glucosamine of glutamine, en u hoeft niet op te nemen in uw dieet.

Structuur

Glutamine is een type van aminozuur, die je lichaam van glutaminezuur maakt. Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten. Glucoasmine, is echter een soort amino suiker, wat betekent dat het bevat eigenschappen van zowel eiwitten als glucose. Het is onderdeel van de structuur van chitine, dat de buitenste schil van garnalen en schelpdieren, dierlijke botten en bindweefsel is.

Functie

Glutamine voorziet brandstof in uw maag-en darmstelsel, met name in de cellen van de voeringen van uw dunne darmen. Volgens bioloog George Mateljan, auteur van "Gezondste voedingsmiddelen ter wereld," glutamine biedt ook de belangrijkste structuren voor deze cellen om te weerstaan tegen ziekteverwekkende micro-organismen en de absorptie van allergene moleculen te minimaliseren. Uw witte bloedcellen en de spieren gebruikt glutamine, samen met glucose, als een onmiddellijke brandstofbron.

Glucosamine speelt een rol bij de opbouw van kraakbeen, die een reeks van bindweefsel gelegen tussen gewrichten. Dit kussens van de botten, als ze langs elkaar bewegen. De Universiteit van Maryland Medical Center stelt dat glucosamine kan helpen voorkomen of verminderen van het percentage van de progressie van artrose. Glucosamine supplementen--wanneer deze wordt gecombineerd met een andere samengestelde oproep chondroitin--helpt patiƫnten met milde artrose om pijn te verminderen. Maar helpt het niet degenen met ernstige artrose.

Bronnen

Hoewel je niet glucosamine uit uw dieet kunt, kunt u glutamine van vlees, kool en bieten, volgens Mateljan. Gluatmine is ook beschikbaar in eiwit shakes en eiwit poeder mixen. Krijg advies van een arts alvorens glucosamine.

Waarschuwing

Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center, kan glucosamine negatieve interactie met sommige medicijnen en andere lichaamsfuncties. Minder belangrijke bijwerkingen van glucosamine supplementen zijn last van de maag, zuurbranden, indigestie, abdominale krampen en diarree. Glucosamine kan insuline te werken minder effectief in het absorberen van suiker en maagzweren veroorzaken wanneer u anti-inflammatoire geneesmiddelen met glucosamine.

Toxiciteit en tekort aan glutamine is zeer ongebruikelijk sinds is het een aminozuur. Mateljan stelt echter voor mensen met epilepsie of bipolaire wanorde en degenen die allergisch bent voor Mononatriumglutamaat, of MSG, glutamine suppletie niet moet nemen.

Misvattingen

Veel supplement bedrijven beweren dat glucosamine supplementen kan verlichten pijn in de gewrichten en kraakbeen in uw gewrichten te herstellen en glutamine kan helpen uw lichaam synthetiseren van eiwitten en glucose sneller na het sporten. Volgens Gordon Wardlaw, een voormalige voedings-professor aan de Ohio State University, zijn deze claims niet overtuigend. Raadpleeg een gekwalificeerde zorgverlener alvorens deze supplementen.


gerelateerde artikelen