Hoe te genezen van een gestrekte pees in de voet

September 5

Hoe te genezen van een gestrekte pees in de voet

Pezen zijn weefsels die uw spieren verbinden met uw botten. Ze helpen je lichaam om te gaan door te trekken op je botten wanneer spieren contract. De belangrijkste pezen die worden uitgevoerd door de voet en enkel zijn de achilles anterior tibiale, posterior tivial, musculus flexor, extensor en peroneale tibiale. Wanneer een pees wordt uitgerekt of te ver - als gevolg van watervallen, sportblessures of verkeerde bewegingen getrokken, bijvoorbeeld--kan het worden verwond; symptomen zijn pijn, zwelling en stijfheid. Het is belangrijk om te genezen van een gestrekte pees correct verder om schade te voorkomen.

Stap 1

Rust uw uitgerekt pees en een voet om te voorkomen dat het stuk draaien in een traan. Afhankelijk van de ernst van het letsel, kan u niet worden geadviseerd om geen gewicht zet op dat bepaalde voet voor één tot drie weken.

Stap 2

Ijs van toepassing op de uitgerekte pees als er zwelling is. Toepassing ijs in stappen van 15 minuten, of twee keer een uur, afhankelijk van de instructies van uw arts. Herbruikbare koelelementen zijn handig en wilt voorkomen dat koud water druipende overal in uw been, voet en meubels. Echter, zelfgemaakte ijs packs, met ijsblokjes en een plastic zak of handdoek, ook net zo goed werken.

Stap 3

Verhoog je voet, bij voorkeur boven uw hart, zodat de zwelling gaat omlaag. Op een bed of bank liggen en je voet overeind op ofwel de rug van een bank of een stapel kussens en dekens, en gewoon laat het rusten.

Stap 4

Lopen op je voet als de pijn en de zwelling afneemt of uw arts u het groene licht geeft. Probeer niet te duwen het herstel door te lopen op het te vroeg om te voorkomen dat reinjuring van de pees. Terugkeer uit te oefenen slechts met toestemming van uw arts.

Waarschuwingen

  • Bezoek aan een arts om ervoor te zorgen dat uw pees verwonding is gewoon uitgerekt en niet gescheurd. Een gescheurde pees voorschrijven chirurgie in om deze te correct hak. Uw arts kan nemen een echografie of MRI om de exacte locatie en de ernst van het letsel. Om te voorkomen dat de situatie erger maken, is het best om het letsel te diagnosticeren en zo spoedig mogelijk worden behandeld.

Wat die u nodig hebt

  • Krukken
  • Ijs

gerelateerde artikelen