Voedingsmiddelen die leiden gele tanden tot

May 29

Voedingsmiddelen die leiden gele tanden tot

Overzicht

Geelverkleuring van de tanden kan een teken van veroudering, maar ze kunnen ook een teken dat uw dieet hoog in voedingsmiddelen die vlek tanden. Het glazuur van de tand is wit, en de onderliggende laag, genaamd dentine, is geel. Als het glazuur is het dragen van uw tand, Raadpleeg uw tandarts. Maar als het glazuur intact is, kunt u proberen bezuinigen op voedingsmiddelen die leiden gele tanden tot.

Koffie en thee

Als u koffie of thee drinkt, kan u uw tanden schadelijk zijn. Zeer warme dranken kan openingen van je tandoppervlak, onthullen de gele ondergrond. Bovendien, de verandering in temperatuur kan leiden tot het oppervlak van uw tand uit te breiden, zodat vlekken te vestigen in het glazuur. De donkere kleur van koffie of thee vlekken het wit van het glazuur op je tanden. Hebt u zeer ruwe glazuur of slecht poetsen en te flossen gewoonten, zal de kleuring sneller optreden.

Bessen

Bessen omvatten diepe, natuurlijke kleuren die vlekken het glazuur dat uw tanden omringt. En hun suikergehalte is vaak hoog, die kan leiden tot geelverkleuring na verloop van tijd. Kersen, bramen en bosbessen zijn problematisch. Om te bepalen als een bes kan vlek uw tanden, geef het een eenvoudige test: als u zich zorgen maakt over het druipen van SAP op je shirt, dan ook moet u bezorgd is over het nog op je tanden. Geniet van de bessen, maar Poets je tanden onmiddellijk daarna om te voorkomen dat een geelverkleuring van de tanden. Als een borstel niet beschikbaar is, dan spoel uw mond met water om te voorkomen dat de berry sappen en suikers op het oppervlak van uw tanden.

Curry 's

De diepe rood en geel van curry poeder maken voor een heerlijke schotel; echter, deze levendige kleuren ook vlek uw tanden. De beste manier om een vlek op uw tanden blijven bestrijden is om te voorkomen dat het eten van deze specerij helemaal. Echter, als je een goede curry liefde, poets je tanden onmiddellijk na het beëindigen van de maaltijd als u wilt elke potentiële vlek verwijderen. Als u geen een handige tandenborstel, uw mond met water spoelen.

Soda Pop

Frisdrank bevat zuren die letterlijk weg te bij het glazuur op je tanden eten, waardoor uw tanden te geel. Als je van frisdrank drinken moet, gebruik een rietje te beperken van de hoeveelheid soda die het oppervlak van uw tanden raakt. Drink water onmiddellijk na het beëindigen van een frisdrank, en uw mond spoelen om te minimaliseren van de suikers die worden achtergelaten op je tanden. De suikers gisten en bouwen in plaque, die ook schade toe aan je tanden.


gerelateerde artikelen