Hoe beïnvloedt junkfood de manier waarop die u zich concentreren?

June 16

Hoe beïnvloedt junkfood de manier waarop die u zich concentreren?

Wanneer de malaise 2 uur u raakt, is het wellicht geneigd om een run voor de automaat voor uw favoriete reep te maken of een suikerhoudende frisdrank drinken. Terwijl deze items kunnen zeker je je voelt van waarschuwing voor een korte periode van tijd, doen ze meer kwaad dan goed als het gaat om uw concentratie. Junk food kan eigenlijk invloed hebben op uw energieniveau en de manier waarop u informatie verwerken. De toelichting van het Pew Research Center dat 55 procent van de Amerikanen toegeven aan het eten van te veel junkfood, dus het is een echte zorg voor zowel volwassenen als kinderen.

Hoge--suiker Suiker Crash

Wanneer je junkfood, die meestal hoog in vet, suiker en calorieën eet is, verteert je lichaam het voedsel vrij snel. Aangezien junkfood heeft ontdaan van de voedingsstoffen, wordt je lichaam gedwongen om de suiker gebruiken als energie voor je lichaam. Die energie wordt besteed snel vanwege de verfijnde karakter van junk food, wat betekent dat u een tijdelijke "suiker hoge" ervaring, of vals gevoel van energie, die snel wordt gevolgd door een "suiker crash", of een gevoel van vermoeidheid, eenmaal uw stofwisseling heeft alle mogelijke energie verbrand. Dit kan leiden tot periodes van focus verlies, vermoeidheid en een verlies van concentratie.

Gedragsmatige gevolgen

Het eten van junkfood lijkt misschien onschuldig genoeg totdat je je realiseert hoe het van invloed op uw gedrag, cognitie en focus. Een studie van de 2009 gepubliceerd in het "Europees Journal of Clinical Nutrition" gevonden dat kinderen die in een dieet hoog in junkfood toegegeven meer kans waren op hyperactief dan degenen die dat niet deden. Hyperactieve kinderen kunnen over het algemeen gebrek aan focus en niet op eenvoudige taken kunnen concentreren. Hetzelfde zou kunnen worden aangenomen voor volwassenen die eten van een dieet hoog in junkfood; hyperactiviteit, een gebrek aan focus en een onvermogen om te concentreren kan van invloed zijn op uw werk, uw relaties en uw levensstijl.

Vermoeidheid en cognitie

Een studie uitgevoerd door onderzoekers van de Universiteit van Oxford, gepubliceerd in "FASEB Journal" in 2009, getest de cognitieve effecten op ratten die een hoog vet, junkfood-dieet aten. Na negen dagen op het dieet, waren de ratten die junkfood aten gestoken door een doolhof met ratten die een meer evenwichtige voeding aten. De ratten junkfood meer fouten gemaakt en heb slecht terwijl in de doolhof, terwijl de normale dieet over het algemeen ratten deed het goed. Terwijl het effect niet op de mens getest is, kan het worden veronderstelde dat het niet het geven van de juiste brandstof van uw lichaam cognitieve problemen kan veroorzaken. Wanneer in paren gerangschikt met de vermoeidheid van een suiker-crash, kan het fouten op het werk, minder alert rijden of een verminderde vermogen om gewicht opties en beslissingen spellen.

Veranderende gewoonten

Gelukkig, het effect dat junk food heeft op uw concentratie, cognitie en focus kunnen gemakkelijk worden teruggedraaid door een verandering in je gewoontes. Door te kiezen voor voedingsmiddelen gemaakt van complexe voedingsstoffen, breekt je lichaam het voedsel langzaam, het vrijgeven van een regelmatiger aanvoer van energie door middel van uw metabolisme. Het eten van een dieet hoog aan complexe koolhydraten, kunnen vezels, mager eiwit en vruchten en groenten u helpen meer energie te behouden zodat je beter kunnen concentreren op het werk en thuis.


gerelateerde artikelen