Baking Soda & huidverzorging

June 14

Baking Soda & huidverzorging

Baking soda is een doeltreffende en goedkope manier om gezicht en lichaam producten die verlaten van de huid op zoek en voelt zacht en schoon te maken. Het is natuurlijke, vrij van chemische stoffen en heeft antibacteriële eigenschappen die de bestrijding van acne en een droge huid. Ook fungeert als een exfoliant en kan worden gecombineerd met andere natuurlijke ingrediënten om te kalmeren en ruwe huid verzachten.

Onderdelen

Baking soda is ook bekend als natriumbicarbonaat, bicarb en koeksoda. Het is een wit poeder met een alkalische smaak, aangeduid met het symbool NaHCO3. Het is een onderdeel van de minerale natron en is gevonden in zijn natuurlijke staat, opgelost in minerale bronnen over de hele wereld, waardoor het een kosteneffectieve en gemakkelijk beschikbaar.

Geschiedenis

Een oude Egyptische document, de medische Papyrus Ebers dat dateert uit 1500 v.Chr., vermeldt het gebruik van natron vermengd met oliën als een zeep wassen. Het al opgenomen in Chinese teksten als mondwater en behandeling van ziekten van het tandvlees. Voor de Amerikanen werd geïntroduceerd door de Engelsen; productie in de Verenigde Staten begon in 1839.

Toepassingen in de huidverzorging

Baking soda korrels kunnen gebruikt worden gemengd met water als een zacht schurende exfoliant. Het strippen weg de dode huid op de bovenste laag zonder agressieve chemicaliën die kunnen de huid beschadigen. Het kan ook gebruikt worden gemengd met appel cider azijn, die als een toner en een samentrekkend fungeert, en gebruikt met een washandje voor een alle-over lichaam struikgewas.

Acne wordt veroorzaakt wanneer overmatig talg wordt geproduceerd, blokkeren de poriën van de huid en waardoor bacteriën krijgen gevangen binnen. De lichaamseigen immuunsysteem aanvallen van de bacteriën waardoor de huid rond het gebied ontstoken. Volgens «««UBeautyPortal.com vereisen bacteriën een zure omgeving te vermenigvuldigen. Het basische karakter van baking soda voorkomt u dat dit gebeurt. Naast neutraliseren het zuur, baking soda ook helpt houdt open poriën en absorbeert overtollig vet van de huid. Om dit te gebruiken effectief, bereiden een deeg mengen twee delen water met enerzijds baking soda. Aanpassen van de hoeveelheden als moet worden tot het vormt een dikke consistentie. Zorg ervoor dat uw huid wordt gereinigd en laat het gezicht vochtig. Massage van de pasta op uw gezicht in kleine cirkelvormige bewegingen. Laat op voor vijf tot 10 minuten, of tot droog, alvorens te stijgen schoon met vers water.

U kunt ook baking soda toevoegen aan een voet of lichaam bad in plaats van olie of badzout te verzachten eelt en droge huid. Of, een pasta van baking soda en water vloeiend verloopt via een warmte-uitslag, zonnebrand of insectenbeet kan helpen verlichten jeuk en stekende.

Waarschuwingen

Baking soda kan een overdreven drogende effect op de huid hebben. Om dit tegen te gaan, een behandeling langzaam te beginnen. Probeer het als een exfoliant of in gezichtsmaskers eenmaal per week; Als u verbetering ziet, kunt u beginnen om het te gebruiken vaker.

Andere toepassingen

Baking soda kan ook gebruikt worden in de zorg van het haar, als een shampoo. AnUntraditionalHome.com biedt een recept waarin 2 tbsp. baking soda mengen met 1 kopje azijn. Rechtstreeks toepassen op de hoofdhuid, werk je weg door het haar. Spoel goed met vers water. U kunt het gebruiken als een tand-whitening agent door toepassing van een paar korrels aan uw tandpasta en tandenpoetsen. De korrels hebben zowel een schrobben en effect op tanden whitening. Baking soda toepassen met een poeder trekje en stof het onder je armen te maken van een deodorant chemicaliën-vrije. Baking soda is ook veilig om te gebruiken in een bad voor het verlichten van luieruitslag voor zuigelingen en peuters.


gerelateerde artikelen