Ademhalingsoefeningen voor hypertensie

June 15

Ademhalingsoefeningen voor hypertensie

Andrew Weil, M.D., bekende schrijver en de pionier van de gezondheidszorg, beweert dat "het beoefenen van regelmatige, indachtig ademhaling kalmerende en energieke en kan zelfs helpen met stress gerelateerde gezondheidsproblemen variërend van paniekaanvallen tot spijsverteringsstoornissen." Hypertensie (hoge bloeddruk) valt in deze categorie, alsmede. Onderzoekers A. Grossman en E. Grossman, in een studie van de 2003 onderzoeken de mogelijkheden van het verlagen van de bloeddruk via bewuste ademhaling, vond dat "Deep en langzame ademhaling verhoging baroreflex gevoeligheid en hartfrequentie-variabiliteit, verbetering van de doorbloeding van de kleine vaartuigen, en verlagen van de perifere weerstand, waardoor vermindering van BP." Ademhalingsoefeningen die hypertensie verminderen kunnen patiënten zelf beheren de voorwaarde tot op zekere hoogte, vermindering van de behoeften voor invasieve behandeling en recept medicijnen.

Abdominale ademhaling

Zitten in een rechtop houding, je nek te houden en terug in een rechte lijn. Trekken uit de buik, adem in door je neus snel en volledig. Laat uw buik uit te breiden naarmate lucht, dan toestaan dat uitbreiding te verspreiden naar boven in je borst. Ademhaling op deze manier verlicht spanning van de borstholte. Als druk binnen het deel van je borst dat huizen van het hart en de longen lager dan die van de buitenomgeving wordt, vermindert bloeddruk. Adem langzaam. Duw niet en kracht van de lucht uit je longen. Gewoon laten gaan en laat de lucht natuurlijk. Vermijd ook trimminggereedschap tijdens het uitademen. Het toestaan van de longen om te verdrijven van zo veel lucht comfortabel mogelijk. Tijdens de oefening, moet ademhaling op het uitademen blijven soepel en beraadslagen. Herhaal deze oefening vele malen gedurende de dag.

Ademhaling naar muziek

Deze techniek maakt gebruik van zachte, gemakkelijk muziek als middel om ontspanning in het lichaam. Inschakelen van sommige muziek die blijven voor een langzame, ritmische tempo gedurende enkele minuten inspannen zal. Vind een positie waar je kunt zitten of liggen comfortabel terug. Je ademhaling te vertragen. Inademen en uitademen volledig op elke beurt, tijdelijk onderbreken in tussen. Voor een telling van drie seconden in te ademen, en uit zes. Als u zich meer en meer ontspannen, blijven vertragen uw ademhaling dienovereenkomstig. Blijven ademhalen op deze manier voor 15 tot 20 minuten.

Visuele ademhaling

Zit rechtop in een comfortabele positie. Begin langzaam te ademen via de neus. Richten zich volledig op je ademhaling. Word bewust van hoe de lucht voelt invoeren van je longen. Spoor de stroom beweegt als het komt via de neusgaten, langs je luchtpijp, eindelijk vullen en uitbreiden van de borstholte. Blijven je bewustzijn naar binnen trekken op deze manier, totdat je voelt een gevoel van ontspanning opbouwen in je lichaam. Stel je dat ontspanning om een kleur, en die kleuren te verspreiden in de rest van je lichaam zijn toegestaan. Beeld dat ontspanning doordringing van elke cel en de vezels, verzendt u naar een plaats van innerlijke rust en stilte. Zodra u zijn volledig gehuld door die ontspannen energie, gewoon blijven rusten op deze manier voor 15 minuten.


gerelateerde artikelen