Voedingsmiddelen die invloed hebben op de schildklier

January 26

Voedingsmiddelen die invloed hebben op de schildklier

Uw schildklier is essentieel voor een gezonde stofwisseling. Als het niet correct, kan gebrek aan energie, ondervindt u onverklaarbare veranderingen in het gewicht of hebben moeite met concentreren. Twee soorten voedingsmiddelen invloed kunnen zijn op uw schildklier--degenen die bevatten jodium en stoffen genaamd goitrogens. Uw schildklier heeft jodium voor de productie van de vele soorten schildklierhormonen, terwijl goitrogens schildklier functie remmen nodig.

Jodium-rijk voedsel

Voedingsmiddelen die invloed hebben op de schildklier

Jodiumtekort is zeldzaam in Amerika, volgens Medline Plus. Gejodeerde tafelzout is de belangrijkste bron van jodium in het Amerikaanse dieet, dus jodium consumptie zout te beperken vermindert. Slechts één theelepel bevat 95 microgram van de 150 u elke dag moet, echter, dus zelfs op een low zout dieet je waarschijnlijk genoeg jodium krijgen. Zeewier bevat zoveel 1,989 procent van de dagelijkse waarde per gram, waardoor het de beste bron van jodium. Andere voedingsmiddelen die zorgen voor ten minste 10 procent van de dagwaarde van jodium per portie bevatten schaal-en schelpdieren, melk, yoghurt, chocolade-ijs, eieren en verrijkte voedingsmiddelen op basis van graan zoals macaroni en brood.

Goitrogenic voedingsmiddelen

Voedingsmiddelen die invloed hebben op de schildklier

Goitrogenic voedsel omvat kruisbloemige groenten, zoals broccoli, kool, spruiten, radijs, Mosterd Groenen en bloemkool. Koolzaad en canola, gebruikt voor het maken van oliën, bevatten ook goitrogens, zoals pinda's, sojabonen, cassave, spinazie, boerenkool, zoete aardappelen, aardbeien, peren en perziken. Goitrogenic voedsel kunnen interfereren met schildklier functie; echter deze voedingsmiddelen alleen aanzienlijk invloed op schildklier functie als uw inname van jodium laag is. Koken voedsel inactiveert goitrogens en stopt ze invloed hebben op je schildklier-functie, volgens een artikel gepubliceerd in "Toxinen" in September 2010.


gerelateerde artikelen