Vitamine tekorten & vlekken op nagels

November 29

Vitamine tekorten & vlekken op nagels

Het is niet ongewoon om op te merken van vlekken op je nagels. Ze heten leukonychia en ze verschijnen als kleine witte vlekken of strepen op uw nagels. Als u ziek bent geweest of nog niet goed eten en ontwikkel je vlekken op je nagels, zou u kunnen benieuwd als ze zijn veroorzaakt door een deficiëntie van de vitamine.

Welke oorzaken Spots

De plekjes op je nagels waren waarschijnlijk veroorzaakt door een blessure heb je maanden geleden. Als je je nagel aan de basis verwonden, kan een witte vlek opdagen weken of maanden later als de nagel groeit uit. Het hoeft niet te worden een ernstige verwonding; niet veel meer dan je nagel aan de rand van een tabel kan vlekken te verschijnen. Aangezien de vlekken niet tot veel later tonen, zou u de schade niet associëren met hen. Af en toe kunnen vlekken op je nagels aangeven een secundaire infectie of een allergische reactie op nagellak of andere verzorgingsproducten nagel. Vlekken op je nagels kunnen ook een symptoom van een teken dat je lichaam laag in het mineraal zink is, psoriasis of eczeem

How to Get Rid van vlekken

Helaas is de enige manier om zich te ontdoen van vlekken op je nagels te laten groeien. U kunt proberen te voorkomen van vlekken op je nagels door voorzichtig niet te raken ze op iets en veroorzaken een plek te vormen. Als de vlekken op je nagels echt storen, dek ze af met nagellak. Probeer eten meer vis, gevogelte en hele korrels producten als u vermoedt dat uw dieet is laag in zink en waardoor de plekken op je nagels.

Tekenen van vitamine tekorten

Het kan maanden of jaren voor vitamine tekorten veroorzaken symptomen duren. Zodra u symptomen ontwikkelen, ze de neiging om erger hoe langer u de gebreken hebben. Symptomen zijn bleke of geelachtig huid, een gezwollen rode tong, gewichtsverlies en diarree. Misschien voel je duizelig, verward, vergeetachtig of prikkelbaar. Spierzwakte, vermoeidheid en een gevoel van onvast op je voeten zijn ook symptomen van vitamine tekorten. Shortness van adem en gevoelloos of tintelende voeten of handen kunnen ook duiden op een vitamine-deficiëntie.

Vermijden van vitamine tekorten

Een evenwichtige, gezonde voeding, zal helpen ervoor zorgen dat u alle vitaminen u moet gezond te blijven en te voorkomen dat een vitamine-deficiëntie. Eet een verscheidenheid van fruit, groenten, volle granen, zuivel en eiwitten. Als je denkt dat je een vitamine-deficiëntie kan hebben, praat met uw arts. Hij kan suggereren dat je supplementen nemen.


gerelateerde artikelen