Hoe te verwijderen van een wrat & eelt van mijn elleboog

December 23

Wratten en eelt niet meestal pijnlijk, maar lelijke en vervelend kunnen zijn. Volgens de Mayo Clinic zijn wratten gezwellen van de huid veroorzaakt door het humaan papillomavirus-virus. Eelt zijn gehard lagen van de huid die zich ontwikkelen uit de huid proberen om zich te beschermen tegen druk. Hoewel beide problemen kunnen worden behandeld met een aantal van dezelfde methoden, zijn er verschillen in behandelingsopties.

Hoe te verwijderen van een wrat van je elleboog

Stap 1

Bezoek met uw arts voor informatie over de beste behandelingsoptie voor uw wrat. Volgens de American Academy of Dermatology is Cryotherapie of bevriezing van de wrat over het algemeen de voorkeur. De Mayo Clinic constateert dat deze methode meestal effectief is, maar het duurt soms meerdere behandelingen. Andere gemeenschappelijke behandelingsopties omvatten kantaridin en kleine chirurgie. De Mayo Clinic zegt cantharadin omvat een chemische mix, waarmee een blaar als u wilt verwijderen van de wrat. Kleine chirurgie omvat snijden de wrat af met behulp van een elektrische naald, zegt de Mayo Clinic.

Stap 2

Experimenteren met meer geavanceerde opties als uw arts het raadt omdat je wrat niet op de conventionele methoden reageren. Deze behandelingen omvatten laserchirurgie, immunotherapie, bleomycine en retinoïden. Laserchirurgie is meestal erg duur en kan leiden tot littekenvorming, volgens de Mayo Clinic. Retinoïden en bleomycine zijn vaak effectief, maar kunnen leiden tot schade van de huid, zegt de Mayo Clinic. De American Academy of Dermatology zegt immunotherapie probeert te gebruiken systeem van de verdediging van het lichaam om zich te ontdoen van de wrat. Echter, het stoppen van de behandelingen kan leiden tot wratten terugkeren.

Stap 3

Huismiddeltjes gebruiken om zich te ontdoen van de wratten. Meeste wrat crèmes en patches functie salicylzuur als het werkzame bestanddeel te drogen en schil weg de wrat. Volgens de Mayo Clinic, het zuur kan de huid beschadigen, maar het is soms aanbevolen door artsen voor meer hardnekkige gevallen. Een andere interessante behandelingsoptie is de band van de buis, die de Mayo Clinic zegt was effectiever in één studie dan cryotherapie. Deze optie impliceert die betrekking hebben op de wrat met duct tape voor zes dagen, dan is het onderdompelen in warm water en probeert te krabben of te wrijven de wrat af.

Hoe te verwijderen een eelt van je elleboog

Stap 1

Geniet van uw eelt in warm zeepsop gemakkelijker te verwijderen. Met een vochtinbrengende crème kan ook helpen met dit--vochtinbrengende crèmes kunnen ook helpen voorkomen dat eelt vormen.

Stap 2

Wrijf het eelt met een puimsteen of een andere stof te verwijderen of te verminderen de geharde callused huid. Deze procedure kan soms verzachten de huid, ontdoen van het eelt en helpen hen weg te houden.

Stap 3

Praat met uw arts voor meer geavanceerde behandelingsopties. Algemene opties omvatten trimmen, salicylzuur en antibiotische zalf. Trimmen gaat met behulp van een scalpel af te snijden de verdikte huid, volgens de Mayo Clinic. Salicylzuur wordt geleverd in de vloeistof en patches ter bespoediging van de huid-cyclus en te ontdoen van dode huid. Sommige antibiotica zalven zijn ook effectief te helpen huid genezen en te voorkomen dat infectie, zegt de Mayo Clinic.


gerelateerde artikelen