Dieet voor een 60 - jarige vrouw

February 17

Dieet voor een 60 - jarige vrouw

Voeding speelt een belangrijke rol in het handhaven van de algemene gezondheid van een 60-jarige vrouw. Door de leeftijd van 60, de meeste vrouwen hebben voltooid menopauze, en wellicht belangrijke veranderingen in hun lichaam, met inbegrip van gewichtstoename en een verlaagde stofwisseling. Door het handhaven van een gezond dieet en regelmatig te oefenen, kunt u houd jezelf gezond en helpen van strijd van verschillende ziekten en gezondheidsproblemen die bij het ouder worden geleverd.

Postmenopause en gezondheid

De meeste vrouwen eindigen gaan door menopauze door de leeftijd van 60. die u dat u menopauze hebt voltooid weet wanneer u zijn volledig gestopt met menstrueren voor meer dan 12 maanden. Na de menopauze, uw oestrogeen productie daalt met 40 tot 60 procent, en haar lichaam bijna volledig stopt productie van progesteron. Als gevolg van deze dramatische afname van de hormoonspiegels, een 60-jarige vrouw ervaart veranderingen in haar lichaam, en wordt veel meer vatbaar voor gezondheidsrisico's. Uw metabolisme neemt af na de menopauze, waardoor u meer kwetsbaar voor gewichtstoename. Bovendien worden de postmenopauzale vrouwen veel meer vatbaar voor hart-en vaatziekten en osteoporose.

Calorie verbruik

Als een 60-jarige vrouw moet je eet een dieet dat is laag in calorieën, omdat uw lichaam metabolisme is afgenomen. Veroudering veroorzaakt een daling van de natuurlijke eetlust, zodat u merken misschien dat je minder calorieën nodig. Het is het gezondste eten alleen wanneer u honger hebt, en te consumeren genoeg voedsel om te voldoen aan uw honger. Het is beter om het eten van meerdere kleine maaltijden gedurende de dag dan te veel eten op een één maaltijd.

Voeding en dieet

Vermijd overdreven verwerkte levensmiddelen die buitensporige vetten, natrium en conserveringsmiddelen. In plaats daarvan eet een evenwicht van hele levensmiddelen, met inbegrip van fruit, groenten, mager eiwit, zuivel, hele granen, gezond vet en vloeistoffen. Groenten en fruit zijn in het bijzonder uiterst belangrijk voor vrouwen op deze leeftijd. Regelmatige consumptie van frisse, kleurrijke groenten en groentesappen is één van de beste manieren om jezelf te beschermen tegen hart-en vaatziekten en kanker. Groenten en fruit zijn rijk aan antioxidanten en vitaminen die ook helpen bestrijden osteoporose.

Oefening

Als aanvulling op uw dieet, is het van vitaal belang voor een 60-jarige vrouw uit te oefenen regelmatig, liefst 30 minuten per dag. Oefening helpt verhogen uw stofwisseling en vet te verbranden. U kunt activiteiten zoeken in je dagelijkse leven dat u actief, zoals tuinieren, dansen, fiets rijden en wandelen houden. Aërobe oefening en krachttraining helpt verhogen spiermassa, stimuleren de stofwisseling, en versterking van de botten. Oefening helpt slag bij osteoporose, hart-en vaatziekten en kanker.

Professioneel advies

Raadpleeg uw arts over wijzigingen die u ervaart in uw lichaam en vragen over uw dieet hebt. Het is zeer belangrijk om te praten met een arts voordat u radicale wijzigingen in uw dieet. Bovendien praten met uw arts over vitaminesupplementen. 60 jaar oude vrouwen moeten vooral calcium, vitamine D, zink en vitamine B12. Vraag uw arts als u supplementen van deze voedingsstoffen moeten nemen, of als uw dieet alleen biedt hen voldoende.


gerelateerde artikelen