Citroenzuur als een Antioxidant

November 15

Citroenzuur als een Antioxidant

Het zet de plooi in de zure citroen snoepjes houdt ontmoedigend geuren uit uw gezichtscrème en helpt voorkomen dat uw shampoo breken. Citroenzuur, een kristallijn poeder gewonnen uit citrus fruit en andere planten, is een veelgebruikte conserveringsmiddel en antioxidant in levensmiddelen, cosmetica, persoonlijke verzorging en schoonmaakmiddelen.

Functie

Een chef-kok zal u vertellen dat een snelle duik in citroensap dat gesneden appels draaien bruin voorkomen zal. Het citroenzuur op in het SAP vertraagt het oxidatieproces dat verandert de smaak, de kleur en de textuur van levensmiddelen die zijn blootgesteld aan lucht. Citroenzuur ook vertraagt het oxidatie-proces dat ervoor zorgt dat vetten te draaien ranzig en eiwitten te verslechteren, die remt bederf van voedsel en andere producten die vetten, eiwitten en aminozuren bevatten.

Bronnen

Citroenzuur is een natuurlijk voorkomende vruchten zuur voor de meeste mensen bekend als de taart smaakstof in citroenen, limoenen en sinaasappels. Het komt ook in aardbeien, kiwi fruit, ananas, suikerriet en andere tropische planten.

Gebruik

Fabrikanten bevatten vaak citroenzuur in cosmetica, vooral geconfronteerd met crèmes en moisturizers, voor de remming van ranzig worden. Citroenzuur heeft ook een synergie-effect op vele andere conserveermiddelen en antioxidanten, waardoor ze effectiever op het afremmen van bederf. Veel bewerkte voedingsmiddelen en gebakken goederen omvatten ook citroenzuur om te remmen bederf en de houdbaarheid te verhogen. Citroenzuur is een gemeenschappelijk ingrediënt in recepten voor zelfgemaakte gezicht crèmes, natuurlijke zepen en badproducten vanwege zijn conserveermiddel en anti-oxidant eigenschappen.

Beschikbaarheid

Veel natuurlijke en gezonde voedingsmiddelen winkels verkopen food grade citroenzuur poeder. Food grade citroenzuur poeder kan ook in levensmiddelen en supermarkten naast het inblikken van levering en ingrediënten beschikbaar zijn. Winkels die benodigdheden voor kaars - en zeep-maken vaak verkopen verkopen citroenzuur voor gebruik in cosmetica, zeep en crèmes, zowel online als offline.

Waarschuwing

Citroenzuur is bijna alomtegenwoordig in het milieu. Fabrikanten van voedsel, schoonmaakmiddelen en verzorgingsproducten gebruiken als een conserveermiddel en antioxidant in producten variërend van shampoo naar venster schoner, ontbijtgranen en allerlei gebak. Zuiver citroenzuur, is echter een irriterend voor huid en ogen irriterend maag irriterend. Blootstelling aan citroenzuur kan sommige mensen sensibiliseren en later allergische reacties veroorzaken. Als u met citroenzuur werkt, Vermijd langdurig huidcontact en adequate bescherming dragen.


gerelateerde artikelen