Hoe te leven met iemand met klinische depressie

March 29

Leven met iemand die lijdt aan klinische depressie kunnen frustrerend, verontrustende en stressvol zijn. De persoon kan niet gewoon "snap eruit", en waarschijnlijk moet professionele behandeling teneinde haar symptomen van depressie. Of de persoon uw kamergenoot, echtgenoot, partner of vriend is, er zijn dingen die je doen kunt om de situatie op jezelf gemakkelijker maken en voor de persoon u bent huisgenoten. Weet dat de weg naar herstel is vaak lang en hobbelige, dus oefenen geduld indien mogelijk.

Stap 1

Laat de persoon weten dat je denkt dat ze lijdt aan depressie dat als ze niet reeds van een diagnose ontvangen en behandeling, nog niet gekregen omdat ze misschien niet bewust dat ze depressief, meldt MayoClinic.com. De tekenen van klinische of grote depressie omvatten kwesties eten en slapen, verdrietig of Prikkelbare stemming, problemen concentreren, gevoelens van hopeloosheid, verlies van plezier en middelenmisbruik, volgens HelpGuide.org.

Stap 2

Moedig hem professionele behandeling te krijgen. Depressie is een ernstige psychische ziekte die kan worden behandeld met medicatie en counseling. Uw kamergenoot, partner of vriend moet hulp krijgen van een geestelijke gezondheid professionele zoals een maatschappelijk werker of een psycholoog en moet hij wellicht naar een psychiater voor medicatie. Als u niet waar weet te beginnen op zoek naar een therapeut, vragen uw huisarts voor aanbevelingen. Instellen van de eerste afspraak voor hem en hem daar.

Stap 3

Zorg voor jezelf. U kunt gemakkelijk genieten van burn-out als u probeert om te zorgen voor iemand die lijdt aan klinische depressie, uzelf en uw gezin. U moet alle energie die je krijgen kunt, wat betekent dat u moet proberen om passen in ten minste 20 minuten lichaamsbeweging per dag, zeven tot acht uur slapen 's nachts en healthfully eten.

Stap 4

Ondersteuning krijgen. Uw vrienden en familieleden om hulp vragen, en geef ze specifieke voorbeelden van de manieren om u te helpen. Bijvoorbeeld, vragen kun je hen om diner voor een week, zodat u kunt een pauze van het koken. Je zou kunnen vragen een vriend te halen uw Stomerij of uw hond wandelen in de avond. Word lid van een steungroep voor dierbaren van depressieve mensen of individuele counseling voor jezelf te krijgen. Als je financieel in staat, betaalt iemand aan het schoonmaken van het huis, zodat u de tijd en energie om te helpen de persoon die lijdt aan depressie.

Waarschuwingen

  • Als de persoon geen gedachten van zelfmoord heeft of tekenen van zelfmoordideatie weergeeft, heeft zij onmiddellijke hulp nodig. U kunt bellen 911, een zelfmoord hotline of nemen haar mee naar uw lokale noodsituatieruimte. Tekenen van su├»cidale gedachten zijn over en verheerlijken dood, roekeloos gedrag zoals drinken en rijden, afscheid, gewaardeerde bezittingen weggeven en verwerven van de middelen om te doden zelf.

gerelateerde artikelen