Pizza & galblaas pijn

November 3

Als u last van de ziekte van de galblaas heeft, pizza eten kan leiden tot pijnlijke symptomen in je borst en zelfs je rug. Pizza bevat veel vet, dat is wat de meeste galblaas pijn teweegbrengt. Als u hebben niet klinisch gediagnosticeerd met de ziekte van de galblaas, kan u dit verwarrend indigestie of maagzuur voor galblaas pijn. Maak een afspraak met uw arts om de oorzaak van je pijn en vermijden het eten van pizza en andere vetrijke voedingsmiddelen.

Galblaas ziekte

Galblaas ziekte is de algemene term gebruikt om te beschrijven van de infectie, ontsteking, obstructie of stenen in de galblaas. Uw galblaas is een zakje gelegen door uw lever die extra spijsvertering vloeistof, genaamd gal opgeslagen. Gal is een gele stof die wordt gebruikt om te helpen uw lichaam verteren vet zodat het kan worden geabsorbeerd door het lichaam en gebruikt voor energie. De galblaas kan cholesterol deposito's die in pebble-achtige stenen vormen ontwikkelen. Veel mensen hebben galstenen en nooit de ontwikkeling van symptomen. Als uw conditie niet ongemak opleveren, kan uw arts kan aanbevelen houden uw galblaas.

Pizza en pijn

Volgens «««PizzaHut.com bevat een plakje kaas pizza ongeveer 10 gram vet. Voeg het vet inhoud van vlees toppings en het nummer kunnen verdubbelen of zelfs verdrievoudigen. Nuttigen van vet zorgt ervoor dat de galblaas te contracteren en introductie van extra gal in je maag. Als je galblaas ziekte hebt en je pizza verbruikt, kan het vetgehalte irriteren uw galblaas of een gelegenheid bieden voor een galsteen moet worden gedeponeerd bij de buis. Galblaas pijn wordt gevoeld onder uw juiste ribbenkast en kan voelen zacht aan te raken. De pijn kan gevoeld worden in je lagere nek, uw schouders en Opper-rug. Bel uw arts meteen als je de ontwikkeling van dit soort pijn.

Indigestie en brandend maagzuur

Als u nog niet gediagnosticeerd met de ziekte van de galblaas, is het mogelijk dat u verwarrend galblaas pijn met indigestie of maagzuur wellicht. Pizza is een gemeenschappelijk trigger voedsel voor indigestie en brandend maagzuur, omdat het hoog in vet en zuur uit de tomatensaus. Indigestie is het gevoel van volheid, opgeblazen gevoel en het brandend gevoel in je hoofd-buik. Brandend maagzuur is een pijnlijk branderig gevoel, dat zich ontwikkelt in het midden van het borst been van maagzuur in uw slokdarm, volgens de nationale spijsvertering ziekten informatie Clearinghouse.

Behandeling

Als u consistent pijn uit je galblaas ontwikkelt, is de meest effectieve behandeling voeren het operatief verwijderd. Als de pijn controleerbaar door een gemodificeerde dieet is, kan uw arts laat u de galblaas in en voorschrijven van bepaalde medicijnen die helpen ontbinden galstenen na verloop van tijd.


gerelateerde artikelen