Hoe werkt salicylzuur op Acne?

November 16

Hoe werkt salicylzuur op Acne?

Volgens de Journal van dermatologische behandeling besteden Amerikanen $100 miljoen jaarlijks op over-the-counter acnebehandelingen. Salicylzuur is een gemeenschappelijk ingrediënt in veel huidverzorgingsproducten. Het vlindertje producten ontworpen voor de behandeling van acne, samen met producten voor het verwijderen van wratten, callouses en aren.

Levenscyclus van het puistje

Puistjes beginnen in de Talgklier, een klier in de haarzakjes van het gezicht, terug en de borst. Vetklieren produceren een stof genaamd talg. Overtollige talg, samen met extra skins cellen en proteïnen aan keratine, genaamd kan verstoppen deze klier. Een puistje resultaten wanneer de verstopte klier onder de oppervlakte van de huid vergroot.

Sebaceous klieren worden gestimuleerd door het hormoon testosteron. Hoewel testosteron wordt meestal beschouwd als een mannelijk hormoon, wordt het ook bij vrouwtjes geproduceerd door de eierstokken en de bijnieren. Dit verklaart waarom de acne in de puberteit begint.

Ernstige gevallen van acne optreden wanneer deze puistjes zijn besmet door de bacterie genaamd Propionibacterium acnes. P. acnes is een anaeroob, wat betekent dat het vereist geen zuurstof om te groeien.

Functie

Salicylzuur is een Keratolytische agent. Het lost keratine, een proteïne gevonden in de huid. Salicylzuur breekt de laag van de huid die klompen van de sebaceous klier. Hierdoor kan het puistje te genezen en de haarfollikel te normaliseren.

Salicylzuur in huidverzorging

Een vergelijkende studie gepubliceerd in het tijdschrift klinische Therapeutics toonde aan dat salicylzuur effectiever dan benzoylperoxide bij het verminderen van het aantal puistjes. Het is niet zo potent als retinoïden, zoals Retin-A, maar het is een goede optie als uw huid te gevoelig is voor het tolereren van retinoïden. Salicylzuur wordt vaak aangetroffen in chemische peelings, maar er is geen wetenschappelijk bewijs dat schillen een effectieve behandeling van acne zijn.

De meeste preparaten van actuele salicylzuur hebben een concentratie van 3 tot 6 procent. In concentraties van meer dan 6 procent schade salicylzuur huidweefsel. Hoewel slechts een kleine hoeveelheid salicylzuur de bloedbaan via de huid invoeren kunnen, worden hoge concentraties geabsorbeerd door het systeem als toegepast te vaak, vooral wanneer gebruikt door kinderen.


gerelateerde artikelen