De basistechnieken van Shaolin Kung Fu

December 4

De basistechnieken van Shaolin Kung Fu

Shaolin kung fu is een oude Chinese vorm van martial arts oefening. Duizenden jaren geleden in China en aangepast van Indiase yoga houdingen ontwikkeld, is Shaolin kung fu gebaseerd op de kenmerken en de methoden van de aanval van meer dan een dozijn verschillende dieren, met inbegrip van de slang, de tijger, de draak en de cobra. Shaolin monniken in China opgenomen de oefening vormen met hun filosofie van de Geweldloosheid, met behulp van kung fu alleen als een vorm van zelfverdediging.

Technieken

Technieken voor Shaolin kung fu, is afhankelijk van de stijl van krijgskunst waarin u geïnteresseerd bent. Sommige stijlen zijn beter geschikt voor fysieke grootte, kracht en het vermogen dan anderen. De basis van alle stijlen van de Shaolin zijn echter gebaseerd op stoten en trappen. Versterking van de dijen, verbetering van de balans en oefeningen die perceptie verbeteren, zijn precisie en snelheid waardevolle kenmerken die kunnen worden toegepast op elke andere stijl van Shaolin kung fu. Formulieren gevonden in elke stijl worden onderwezen, met techniek en aanpak catered aan de stijl, het doel en de standpunten van die stijl.

Standpunten

Standpunten gewoonlijk worden aangetroffen in elke stijl van Shaolin kung fu. De houding van het paard is een gemeenschappelijke houding gebruikt voor de ontwikkeling van de dij kracht, uithoudingsvermogen en geduld. Absorbtion zhan zhuang houding opleiding, bepaalt dit standpunt een Stichting voor opleiding in het leren van intermediate en gevorderde kung fu beweegt. Sta met je voeten verder dan hip afstand van elkaar. Buig je ellebogen dicht bij uw zijden, met handen fisted en naar boven gericht voor je. Zinken in een gehurkte positie totdat uw dijen bijna parallel aan de vloer zijn; Houd de positie voor zo lang als je, voor 2 tot 5 minuten kunt.

Shaolin Kung Fu filosofie

Shaolin kung fu is gebaseerd op handhaving van de vrede en zelfverdediging. In de Shaolin kung fu, de manier van de tijger is primaire en gebaseerd op een oud Chinees gezegde: wanneer twee tijgers vechten, een is gedood en de andere ernstig gewond is. Tijger klappen zijn snelle en gevaarlijk. Shaolin kung fu technieken wordt gekenmerkt door zelfdiscipline en instandhouding van de beweging. Trappen zijn direct, stoten swift, bewegingen zijn in grote, ronde, veeg bewegingen, zoals een kat. Shaolin kung fu stakingen Ga voor de meest kwetsbare lichaam van gebieden--knieën, keel en ogen.

Woeste tijger techniek

Vaak gebruikt in de vorm van de tijger van kung fu, verbetert deze techniek vloeiende beweging, timing en een stabiele voetpositie dat wordt versterkt door het paard houding standpunt. Gebruik grote armbewegingen met een klauwkikker hand, veeg moties van een boze tijger nabootsen. Deze techniek wordt uitgevoerd door het zinken naar beneden in een paard houding positie. Met uw rug recht, geselen uit met controle met een scherpe, draaien van punch dat lichtjes het gewricht van de pols draait als je hand uw tegenstander of doel benaderingen. U kan gebruik maken van een tijger-klauw-techniek, waarin je je tegenstander met de hiel van je hand staking. Onmiddellijk na de staking, klauw van de vingers en vegen naar beneden, vergelijkbaar met het vegen van de klauw van een tijger.


gerelateerde artikelen