Wat zijn niet-verwerkte koolhydraten?

September 2

Wat zijn niet-verwerkte koolhydraten?

Enkele dieet componenten inspireren debat zoals koolhydraten. Als voedsel FAD's, onderwerpen zoals goede koolhydraten, slechte koolhydraten, verwerkt koolhydraten, langzame koolhydraten en geraffineerde koolhydraten vervuilen de nutritionele landschap en onze relatie met deze essentiële voedingsstof verwarren. Alle soorten koolhydraten in een gezonde voeding een rol kunnen spelen, maar uw beste weddenschap is om te kiezen van niet-verwerkte koolhydraten allermeest naar de tijd, volgens de Harvard School of Public Health.

Definitie

Niet-verwerkte koolhydraten verwijzen naar koolhydraten die nog niet is afgebroken of andere voedingsmiddelen verfilmd. Deze complexe koolhydraten en voedzame eenvoudige koolhydraten bevatten meer vezels, vitaminen en mineralen dan hun verwerkte tegenhangers en hebben meestal minder van een effect op je bloedsuikerspiegel. Verwerkte koolhydraten, zoals geraffineerde witte bloem en witte suiker, hebben minder vezels en je lichaam omgezet in glucose snel. Consumeren te veel bewerkte korrels, houdt verband met obesitas, hart-en vaatziekten en diabetes, volgens de Harvard School of Public Health.

Volle granen

Volle granen zijn een bron van onbewerkte koolhydraten. Volle granen zijn niet ontdaan van hun romp of verwerkt om te verwijderen van de vezel. De Harvard School of Public Health zegt dat betekent "ze hebben een pakket koolhydraat rijk aan vezels, gezonde vetten, vitaminen, mineralen, plantaardige enzymen, hormonen en honderden andere fytochemicaliën." Een vorm van complexe koolhydraten, volkorengranen langer duren om te breken en te verteren. Om meer volle granen in uw dieet, kies tarwe bessen, bruine rijst, bulgur, staal gesneden haver, gierst, boekweit en quinoa, maar een paar te noemen.

Vers fruit, groenten en peulvruchten

Verse groenten, fruit en peulvruchten tellen als onbewerkte koolhydraten. Zetmeelrijke groenten en peulvruchten worden beschouwd als complexe koolhydraten en werken in je lichaam heel erg zoals volkorengranen. Groenten en fruit worden beschouwd als eenvoudige koolhydraten omdat hun suikers gemakkelijker breken. Wanneer ze verse of minimaal gewijzigde, bevatten ze vezels en een breed scala aan vitaminen, mineralen en fytochemicaliën. Verwerking hen tot SAP, jam, taarten, snoepjes en andere voedingsmiddelen meestal verwijdert de vezel en strippen weg de voedingsstoffen.

Suikers

Suikers zijn een soort koolhydraten en ook kunnen worden onderverdeeld in verwerkte en onverwerkte soorten. Niet-verwerkte suikers, zijn van nature in voedingsmiddelen zoals fruit, groenten en melk. Deze suikers, genaamd lactose en fructose, hoeft niet te worden vermeden, de MayoClinic.com zegt, omdat ze zijn afgeleid van gezonde, voedzame voedingsmiddelen. Toegevoegde suikers zijn de soorten van verwerkte suikers u uitkijken moet voor. Niet-verwerkte suikers zijn voortgekomen uit voedselfabrikanten en omvatten hoge fructose corn siroop en lijstsuiker. Verwerkte suikers worden meestal gevonden in snoep en desserts. Teveel verwerkte of toegevoegde suikers in je dieet leidt tot obesitas, chronische ziekte, tandbederf en slechte voeding, volgens MayoClinic.com. Beperk de consumptie van de toegevoegde suiker tot minder dan 15 procent van je totale calorieën.


gerelateerde artikelen