De effecten van het roken van tabak op de hersenen & ruggenmerg

June 28

De effecten van het roken van tabak op de hersenen & ruggenmerg

Nicotine wordt beschouwd als een van de belangrijkste verslavend en actieve onderdelen van tabak. Het is direct van invloed op de cellen van de hersenen en het ruggenmerg, waaruit het centrale zenuwstelsel. Nicotine uit roken van tabak is opgevangen door de longen en de hersenen bereikt in ongeveer 10 seconden, wijst op "Drugs and Human Behavior." De nicotine distribueert breed in het lichaam, maar de verdeling is geconcentreerd in het centrale zenuwstelsel of CNS, volgens "Drugs and Human Behavior."

Acetylcholine imitatie

McGill University's "de hersenen van Top to Bottom" wordt uitgelegd hoe nicotine imiteert het optreden van een natuurlijke neurotransmitter acetylcholine genoemd en bindt aan nicotinerge receptoren in het VNV die boeit van de cel. In tegenstelling tot de natuurlijk voorkomende acetylcholine, nicotine zorgt ervoor dat de receptor te ongevoelig geworden na het spannend door het blokkeren van andere neurotransmitters, verklaart "Drugs and Human Behavior." Electroencephalogram of EEG, onthult hersenen opwinding in de Formatio vorming vergelijkbaar met patronen gezien als een persoon concentreert zich heel hard, notities "Drugs and Human Behavior." Dit kan goed zijn voor de mentale alertheid die vaak roken van tabak volgt.

Noradrenaline Release

Nicotine is onderdeel van de stimulerende klasse van geneesmiddelen, en zoals andere stimulerende middelen, het wordt geassocieerd met een toename van noradrenaline op adrenergic synapsen in de CNS, alsmede een vrijval van ephinephrine, of adrenaline, uit de bijnieren, verklaart "Drugs and Human Behavior." Deze release van nicotine-geïnduceerde van norepinephrin stimuleert ook direct de vasomotorisch centra in de medulla, deel van de hersenstam. Dit gebied van de hersenen is verantwoordelijk voor het reguleren van de bloeddruk en andere en de dilatatie op vernauwing van de bloedvaten, met name de bloedvaten in de hersenen. Het vrijkomen van adrenaline uit de bijnieren veroorzaakt een indirect effect op het centraal zenuwstelsel, wat resulteert in een verhoging van bloeddruk, ademhaling en hartslag, neemt nota van het National Institute on Drug Abuse of NIDA.

Dopamine Release

Bij rokers verhoogt herhaalde nicotine stimulatie de hoeveelheid dopamine vrijgegeven in het VNV, volgens de NIDA. Dopamine beïnvloedt de hersenen trajecten die zijn gekoppeld aan beloning en plezier. Dopamine is een neurotransmitter die betrokken zijn bij het mechanisme van cocaïne en heroïne gebruik alsmede; NIDA legt uit dat dopamine waarschijnlijk een belangrijke rol in alle verslavingen speelt.

Voor veel gebruikers van de tabak, langdurige blootstelling van de nicotine resulteert in veranderingen naar de hersenen die vergemakkelijken van verslaving en afhankelijkheid van tabak. "Drugs and Human Behavior" merkt op dat de dopamine en noradrenaline vrij ook stimuleert de hypothalamus vrij anti-diureticum hormoon, ADH, dat de nieren water onverrichte leidt.

Ten slotte merkt "De hersenen van Top to Bottom," een andere stof in tabaksrook, hoewel het is onduidelijk welke, remt monoamino oxydase B of MAO B, een enzym dat afbreekt van dopamine, wat resulteert in een hogere concentratie aan dopamine en blijvende effecten op langere, die tot tabaksgebruik bijdragen kunnen.


gerelateerde artikelen