Een verstopte neus in een pasgeboren baby

August 10

Een verstopte neus in een pasgeboren baby

Verstopte of nasale benauwdheid in een pasgeborene kan worden stressvol voor nieuwe ouders. Congestie kan leiden tot pasgeborenen worden preciezer en huilen meer dan gebruikelijk. Terwijl nasale benauwdheid meestal geen een groot probleem, vormt als het ernstig genoeg is, kan het secundaire medische problemen veroorzaken die worden gevolgd door zorgverleners moeten.

Betekenis

Pasgeborenen alleen ademen door hun neus voor de eerste paar maanden van het leven, volgens MedlinePlus, een bron van medische informatie, opgericht door de Amerikaanse National Library of Medicine. Wanneer een pasgeboren baby een verstopte neus heeft, kan het moeilijk zijn voor de baby tot verpleegkundige of een flesje te zuigen. Omdat een pasgeboren baby's zijn te jong om te weten hoe adem door hun mond, kan neusverstopping leiden tot fussiness wanneer baby's opgewonden vanwege het onvermogen om te eten worden, ademen en rustig slapen.

Oorzaak

Pasgeborenen kunnen ontwikkelen van een verstopte neus om verschillende redenen. Na de geboorte, slijm in de neuspassages kan blijven. Droge lucht of irriterende stoffen in de lucht zoals allergenen of sigarettenrook kunnen ook leiden tot nasale benauwdheid. Verkoudheid kunnen ook leiden tot verstopte neus en gemakkelijk bij pasgeborenen optreden als gevolg van hun gebrek aan een immuunsysteem.

Symptomen

Pasgeborenen met een verstopte neus kunnen tekenen van problemen, zoals het trekken van de borst en huilen vaak eten worden weergegeven. De baby lijkt misschien meer prikkelbaar zijn dan normaal en ouders zijn in staat om te horen van de congestie, zoals de baby ademt als de neuspassages volledig worden niet geroteerd.

Behandeling

Bij een verstopte neus door teveel slijm veroorzaakt, zal met behulp van een injectiespuit lamp aan zuiging uit de slijmvliezen duidelijk de neuspassages voor gemakkelijker ademhalen. De meeste ziekenhuizen Stuur pasgeborenen thuis met een spuit van de lamp, en zij kunnen ook worden gekocht in de drogisterijen. KellyMom.com raadt houden pasgeborenen zo rechtop mogelijk te verplegen, bottle-feed en te slapen. Zoute druppels kunnen ook worden gebruikt in de neus te helpen duidelijk slijmvliezen. Als droge lucht de boosdoener is, zal een luchtbevochtiger cool-mist de lucht bevochtigen. Bevochtiging van de lucht in de kinderkamer of baby's slaapgedeelte is vooral handig.

Overwegingen

Ernstige congestie kan een probleem worden als het voorkomt dat de pasgeborene voldoende voeding. Uitdroging kan snel optreden bij pasgeborenen, zodat ouders medische hulp inroepen moeten als de baby niet zal voeden. Als de baby geen tekenen van ademhalingsproblemen zoals snelle ademhaling, abnormale borst bewegingen of blauwe lippen toont, moeten een arts of andere hulpdiensten onmiddellijk worden gemeld.


gerelateerde artikelen