Hoe de berekening van de hartfrequentie-variabiliteit

December 3

Hoe de berekening van de hartfrequentie-variabiliteit

Je hart klopt meestal in een regelmatige, gestage ritme met een consistente snelheid. Hartfrequentie-variabiliteit treedt op wanneer het hart geen in een consistente ritme beat. De American Heart Association zegt dat cardiologen onjuiste conclusies trekken kunnen wanneer ze een onregelmatige hartslag meten. Om deze fouten te verminderen en te standaardiseren, hartfrequentie-variabiliteit meten, hebben de European Society of Cardiology en de Noord-Amerikaanse samenleving van Pacing en electrofysiologie gestandaardiseerde meetmethoden.

Stap 1

Het verkrijgen van een afdruk van uw elektrocardiogram (ECG of EKG) test. Het EKG, die uw hartritme registreert, is een niet-invasieve procedure uitgevoerd bij een cardioloog van kantoor. De resultaten EKG worden afgedrukt op een type grafiek papier als één doorlopende lijn met pieken en dalen. U moet deze informatie voor de berekening van alle variabelen van de hartslag.

Stap 2

Zoek de QRS-intervallen van de EKG. De sterkste hartslag die u aan de onderkant van je pols of aan de zijkant van je nek voelen treedt op wanneer de ventrikels van het hart van het contract. Deze samentrekking uiterlijk vertoon opwaarts op de uitlezing EKG zoals een hoge piek in de lijn. Het begin van deze piek heet met een Q. Het hoogtepunt van deze piek wordt aangeduid met een R en het einde van de Prikker met een S.

Stap 3

Omcirkel de pieken of Rs, van de spikes.

Stap 4

Het aantal kleine vierkantjes op het papier, EKG tussen uw eerste twee omcirkelde Rs.

Stap 5

1.500 deelt door het aantal kleine vierkantjes. Het resultaat is gelijk aan het aantal contracties die je hart in één minuut maakt.

Stap 6

Herhaal stap 4 en 5 voor de resterende Rs die u op uw afdruk EKG hebben omcirkeld.

Stap 7

Bepaal uw hartfrequentie-variabele. Bijvoorbeeld, als uw eerste nummer 104 en uw volgende getal 120 is, is uw hartslag verschillende door 16 contracties in een minuut.

Wat die u nodig hebt

  • Elektrocardiogram machine
  • Rekenmachine
  • Schrijven gebruiksvoorwerp
  • Papier

gerelateerde artikelen