Wat zijn Nebulizers voor gebruikt?

December 2

Wat zijn Nebulizers voor gebruikt?

Overzicht

Volgens de Cleveland Clinic verandert een vernevelaar vloeibare geneeskunde in fijne druppels (in de vorm van aërosolen of nevel). Deze machines zijn beschikbaar in een verscheidenheid van draagbare of aangedreven door perslucht en aangesloten op een stopcontact. Nebulizers worden gebruikt voor de behandeling van de symptomen van aandoeningen zoals chronische obstructieve longziekte (COPD), astma, longemfyseem en chronische bronchitis. Wanneer medicijnen zoals Ipratropium en Albuterol worden gebruikt, kunnen deze behandelingen ademhaling verbeteren door openstelling van de bronchiën in de longen. Nebulizers kan worden gebruikt, thuis of in een ziekenhuis of een andere medische instelling. Voor mensen met longaandoeningen, kunnen meerdere malen per dag of alleen wanneer de toestand acute is behandelingen worden gebruikt.

COPD

Volgens de Mayo Clinic zijn longemfyseem en chronische bronchitis de twee belangrijkste voorwaarden die deel van COPD uitmaken. De meeste COPD wordt veroorzaakt door vele jaren van het roken en kan worden voorkomen door het stoppen voordat de onomkeerbare schade wordt toegebracht. Behandeling voor deze aandoening inclusief controle van symptomen met medicijnen zoals bronchodilatoren, inhalatie steroïden, zuurstof therapie en vernevelaar behandelingen.

Acute Bronchitis

Acute bronchitis veroorzaakt een ontsteking van het slijmvlies van de bronchiën en kan leiden tot hoesten, shortness van adem, piepende ademhaling en borst ongemak. Deze aandoening kan ontstaan als gevolg van een koud of respiratoire infectie, volgens de Mayo Clinic. Behandelingen omvatten medicijnen om te helpen de luchtwegen open en ademhaling te verbeteren. Vernevelaar behandelingen mogelijk ook nuttig voor de behandeling van acute bronchitis.

Astma

Astma, een veel voorkomende aandoening die zorgt ervoor dat de luchtwegen in de longen te worden ontstoken en gespannen, is een chronische aandoening die kan leven bedreigt. Mensen met astma zult willen hebben van medicijnen in de aanslag, een aanval plaatsvindt. Beheer van astma kan worden gedaan door het vermijden van triggers en met verschillende langdurig medicijnen. Volgens de Mayo Clinic is ontspannen van de spieren van de luchtwegen met albuterol en bronchodilatoren via nebulizers een effectieve methode van behandeling. Andere medicijnen die luchtweg ontsteking verlichten zijn corticosteroïden, zoals prednison en methylprednisolon. Nebulizers kan worden gebruikt voor het verspreiden van een verscheidenheid van astma medicijnen.


gerelateerde artikelen