Kunnen peuters eten datums?

December 1

Kunnen peuters eten datums?

Datums misschien niet bovenaan uw lijst van regelmatig gekochte vruchten, maar zij zijn gecertificeerd door de American Heart Association als een hart-gezond voedsel. Beschikbaar zowel vers als gedroogd, datums maken een gezonde toevoeging aan een goed uitgebalanceerde maaltijd plan. De vrucht bevat verschillende voedingsstoffen die ondersteuning bieden voor uw peuter van gezondheid en ze zijn gemakkelijk te bedienen, waardoor ze een ideale keuze in de supermarkt.

Leeftijd

Data's passende zodra je kleintje vermag vinger voedsel, meestal tussen 7 en 9 maanden, volgens de website BabyCenter eten. Tegen de tijd dat uw kind de peuter jaar bereikt, heeft ze waarschijnlijk genoeg tanden om te kauwen adequaat datums. Het is echter van vitaal belang voor het volgen van juiste voorzorgsmaatregelen zoals datums zo taai zijn.

Voeding

Een goed uitgebalanceerd dieet, samengesteld uit een verscheidenheid van voedingsmiddelen uit iedere voedingsgroep, is een effectieve manier om dat uw peuter krijgt genoeg van de voedingsstoffen die hij nodig voor de normale groei en ontwikkeling heeft. Datums toe te voegen aan uw peuter het plan van de dieetmaaltijd verhoogt zijn inname van veel essentiƫle voedingsstoffen. Een portie datums bevat 3 gram vezels en 1 gram eiwit voor slechts 110 calorieƫn, op basis van de producten voor betere Health Foundation. Datums bevatten ook ijzer, calcium, zink, kalium en magnesium.

Suiker

Ondanks de gezondheidsvoordelen van datums bevatten zij heel wat suiker. De American Heart Association moedigt ouders aan het beperken van hun peuter dagelijkse suiker inname tot minder dan 4 theelepels. Een portie datums bevat 25 gram suiker, of 5 theelepels, waardoor een peuter over de aanbeveling. Teveel van het zoete spul draagt bij aan overgewicht en andere gezondheidsproblemen, volgens MayoClinic.com. Overgewicht speelt een rol bij hart-en vaatziekten en diabetes, die kan zo vroeg adolescentie opdagen. U niet moet overslaan van data over het geheel genomen maar balanceren ze met de rest van uw peuter van dieet houdt haar van overdreven op suiker, terwijl nog steeds de nutritionele voordelen die zij bieden.

Veiligheid

Zoals met alle voedsel u uw peuter voeden, is het belangrijk voorzorgsmaatregelen om bij te houden dienen hem datums. Om te voorkomen dat verstikking, raadt de website van gezonde kinderen, gepubliceerd door de American Academy of Pediatrics, snijden datums in stukken niet groter zijn dan 1/2 inch. Toezicht op de maaltijd om ervoor te zorgen dat uw peuter handenvol van data is niet jammen in zijn mond, die ook leiden verstikking tot kan. Datums bovenaan niet de lijst van voorkomende voedselallergenen, maar als uw peuter nooit hen heeft, letten op tekenen van een allergie. Het gaat hierbij om netelroos, zwelling en ademhalingsproblemen.


gerelateerde artikelen