Contra-indicaties voor een TIENTALLEN Machine

November 28

Contra-indicaties voor een TIENTALLEN Machine

Een transcutane elektrische zenuwstimulatie of TIENTALLEN machine, biedt verlichting van pijn door het sturen van laagspannings elektrische impulsen via elektroden op de huid tot een pijnlijke gebied op het lichaam geplaatst. Een TENS apparaat kan verminderen pijn zonder het gebruik van medicatie. Een TIENTALLEN machine wordt over het algemeen beschouwd als veilig. Echter, bepaalde dagelijkse activiteiten of medische aandoeningen kunnen contra, of niet raadzaam, het gebruik van een TIENTALLEN machine.

Implanteerbare hulpmiddelen

Volgens de American Cancer Society, hartproblemen of degenen die een implanteerbaar hulpmiddel hebben moet niet gebruik een TIENTALLEN machine. Implanteerbare hulpmiddelen omvatten defibrillatoren en pacemakers. Implanteerbare hulpmiddelen werken door het leveren van kleine, regelmatige schokken die het hart te verslaan in een normaal ritme te stimuleren. Een TIENTALLEN machine bestaat uit een elektrische aggregaat met elkaar verbonden door draden aan een paar van elektroden. De elektrische signalen reizen uit de TIENTALLEN via draden aan de elektroden. Een milde elektrische stroom reist door de elektroden in het lichaam, in de buurt van de bron van pijn. De elektrische signalen de TIENTALLEN machine stuurt kunnen verstoren de werking van het implanteerbare hulpmiddel.

Zwangerschap

Zwangere vrouwen moeten niet ondergaan TIENTALLEN therapie. Het is nog niet bekend wat de lange-termijn gebruik van een TIENTALLEN machine doet een ongeboren kind, meldt de American Cancer Society.

Water

Drugs.com waarschuwt mensen niet om zich onderdompelen in water met de TIENTALLEN machine ingeschakeld. De elektrische impulsen die de machine op kan werkt sturen een schok als het wordt ondergedompeld in water.

Slapen

Drugs.com waarschuwt mensen niet om te gaan slapen met de machine ingeschakeld. Een persoon die met de TIENTALLEN slaapt machine op niet voelen de kracht van de elektrische stroom de machine stuurt. De machine kan sturen van elektrische stromen te intens en het kunt branden of irriteren de huid.

Bepaalde plaatsingen elektrode

De Multiple sclerose Trust adviseert tegen het plaatsen van de elektroden rond de anterior cervicale wervelkolom. Exploitatie van het trans-Europese netwerken machine met de elektroden daar geplaatst kan het stimuleren van de carotid sinus. Stimulatie van de carotid sinus kan hypotensie, of een ongewoon lage bloeddruk veroorzaken bij mensen die problemen met hun bloedvaten hebben. De American Cancer Society waarschuwt tegen het plaatsen van de elektroden op de voorkant van de keel en op de ogen en het hart. Een persoon die toevallen of convulsies heeft moet vermijden plaatsen van de elektroden op het hoofd of nek gebied, meldt Drugs.com.

Medische aandoeningen

De Multiple sclerose Trust adviseert tegen TIENTALLEN therapie bij mensen met reeds bestaande lymfoedeem. TIENTALLEN therapie heeft een effect op de bloedsomloop en het de lymfatische circulatie, waardoor verdere vochtretentie ongunstig kan beïnvloeden. De aandoening kan huid integriteit in gevaar brengen vanwege de zwelling van het lokale weefsel dat zich voordoet. Andere voorwaarden die contra TIENTALLEN plaatsing omvatten gebieden van beschadigde huid, zweren of gebieden van acute eczeem en psoriasis.


gerelateerde artikelen