Bariatrische gepureerde voeding

February 22

Bariatrische chirurgie vereist aanzienlijke en blijvende veranderingen aan zowel uw levensstijl en eetgewoontes om succesvol te zijn. Volgens Medline Plus verliezen de meeste mensen 10 tot 20 pond per maand in het eerste jaar na de operatie. U zult meer succes met gewichtsverlies als je aan uw aanbevolen dieet vasthouden. Een één - tot twee - dag snel onmiddellijk na de operatie begint het genezingsproces, gevolgd door een bariatrische gepureerde voeding die u voor ongeveer drie tot vier weken volgen voordat hij dichter bij vast voedsel. .

Identificatie

Naast het bieden van adequate voeding, is een bariatrische gepureerde voeding noodzakelijk om zowel genezing te bevorderen en te voorkomen dat grote brokken van voedsel blokkeren de opening naar je maag. In dit stadium is de consistentie van uw voedsel vooral belangrijk. Om de puree voedsel, snijd het in kleine stukken en plaats deze, samen met een kleine hoeveelheid Bouillon, caloriearme jus of magere melk, in een blender of keukenmachine. Volgens de Universiteit van Chicago ziekenhuizen Center voor de chirurgische behandeling van obesitas, moet de consistentie van uw voedsel bij benadering die van kleine-kwark cottage, babyvoeding of appelmoes.

Richtsnoeren

De UC beschrijft dieetvoorschriften die strikte en inflexibele gedurende deze tijd. Uw dagelijkse voeding zal bestaan uit drie maaltijden, elk met inbegrip van een honkslag, 1/4 kopje portie gepureerde voeding. Deze fase niet toestaan van de snacking. In plaats daarvan consumeren je 48 tot 64 ounces vloeistoffen, zoals water, magere melk, suikervrije dranken, thee of koffie tussen de maaltijden. Omdat het drinken van vloeistoffen met een maaltijd kan je maag om te vol, bestaan richtlijnen uit wachten een minimum van 60 minuten na het eten voordat u genieten van een drankje.

Voeding

Voldoende eiwitten is essentieel tijdens deze fase van herstel, omdat het helpt bij het genezingsproces. Volgens de Universiteit van Pittsburgh Medical Center, moeten vrouwen moeten omvatten 50 tot 60 gram hoogwaardige eiwitten per dag en mannen 60 tot 70 gram. Voorbeelden van hoogwaardige eiwitten zijn vlees, zoals pluimvee, rund, vis en varkensvlees, gebakken bonen, een scrambled ei en zuivelproducten zoals kaas, vetvrije, magere of 2 procent melk, kleine-gestremde melk, kwark en yoghurt.

Koolhydraten zijn ook belangrijk, maar volgens de UC, zou u moeten vermijden voedingsmiddelen die lijst van elke vorm van suiker als één van de eerste drie ingrediënten op een voedseletiket. Voorbeelden van suiker, basterdsuiker, sacharose, glucose, maple siroop, hoge fructose corn stroop, glucosestroop, honing, melasse, mannitol, xylitol en gezoete gecondenseerde melk.

Illustratie

Als een illustratie biedt de UPMC een typisch dagelijks menu waarin ontbijt, lunch en diner. Ontbijt kan bevatten een eiwit en een koolhydraat-zetmeel, zoals 2 eetlepels aan 1/4 kopje roerei of de plaatsvervanger van een ei en 2 eetlepels aan 1/4 kopje crème van tarwe. Lunch kan bevatten een eiwit en een vrucht, zoals 2 eetlepels aan 1/4 kop magere kwark en 2 eetlepels aan een vierde beker natuurlijk sap perziken gepureerd. Avondmaal kan bevatten een eiwit en een groente, zoals 2 eetlepels naar 1/4 cup gepureerde, zonder vel gebakken kipfilet en 2 eetlepels aan 1/4 kopje gepureerd wortelen.

Overwegingen

Hoewel een gepureerde bariatrische dieet een matige hoeveelheid vet in de voeding staat, kies uw vetten met zorg. De UC stelt een gevolg van de consumptie van levensmiddelen die bevatten verzadigd of transvet, zoals vet of verwerkte voedingsmiddelen, kan een gevoel van extreme volheid of braken.


gerelateerde artikelen