Medicijnen die verhoging van de hartslag

February 9

Medicijnen die verhoging van de hartslag

Veel medicijnen, zowel voor voorschrift als voor over-the-counter producten, verhoging van de hartslag. Soms mensen nemen medicijnen met het oog op de verhoging van de hartslag, maar andere keren een snelle hartslag een negatief neveneffect van de drug is. Vaak andere symptomen vergezeld gaan van een snelle hartslag zoals gevoelens van angst, hartkloppingen en wijzigingen van de bloeddruk. Weet of een medicijn leiden een snelle hartslag tot zal verbetert de tolerantie van de drug en voorkomen van ernstige complicaties.

Sympathomimetica

Noradrenaline Bitartrat werkt aan alpha-adrenergic receptor plaatsen in het lichaam en stimuleert het sympathische zenuwstelsel, waardoor effecten vergelijkbaar met wat een persoon ervaart wanneer bang of in gevaar. De National Institutes of Health zegt de hartslag stijgt dramatisch. Hartkloppingen en extra hartslagen kunnen optreden. Samen met een snelle pols verhoogt de bloeddruk. Patiënten ontvangen noradrenaline in het ziekenhuis voor de behandeling van levensbedreigende aandoeningen, zoals schok, hartaanval of hartstilstand.

Bronchodilatoren

Isoproterenol hydrochloride en albuterol sulfaat zijn volgens "Van Pearson Nurse Drug Guide 2010" aminofylline, voorbeelden van bronchodilatatoren gebruikt voor de behandeling van verschillende respiratoire aandoeningen zoals astma, bronchitis en chronisch obstructieve longziekte. Bronchodilatoren ontspannen de gladde spieren in de longen te bronchodilation, of ontspanning en verwijding van de luchtwegen in de longen veroorzaken. Een negatief effect van een bronchodilator is een snelle hartslag. Tachycardie en een hartslag van meer dan 100 slagen per minuut, hartkloppingen en onregelmatige hart ritmes optreden.

Schildklier hormoon vervanging

Een synthetische drug die schildklierhormoon functie repliceert, levothyroxine natrium veroorzaakt tachycardie en hartkloppingen. Drug doseringen van levothyroxine moeten precies zoals voorgeschreven worden genomen om een therapeutisch effect te bereiken en om ernstige complicaties te vermijden. Onregelmatige hart ritmes zoals ventriculaire tachycardie kunnen optreden. Een snelle hartslag moet worden gemeld aan een arts voor verdere evaluatie.

Anti-depressiva

Veel anti-depressivum medicatie verhogen de hartslag. Bijvoorbeeld doxepin, fluoxetine en amitriptyline hydrochloride veroorzaken tachycardie, hartkloppingen en onregelmatige hart ritmes. Patiënten voelen zich vaak ook angst. Als de hartslag verhoogde blijft, moeten patiënten overleg met een arts de dosis aanpassen of stoppen van de medicatie.

Amfetaminen

Amfetamine sulfaat en derivaten zijn aanwezig in vele merknaam medicijnen gebruikt voor de behandeling van aandachtstekort, narcolepsie en obesitas. Amfetamine stimuleert het centraal zenuwstelsel en verhoogt de hartslag en de bloeddruk. Kinderen en volwassenen reageren verschillend op amfetamine. Individuele reactie moet worden gecontroleerd tijdens de initiële therapie. Een langdurige snelle hartslag moet worden gemeld aan een arts, aangezien dosis wijzigingen vereist kunnen zijn.

Illegale Drugs

Illicit straat drugs zoals cocaïne, crack, methamphetamines en extase veroorzaken effecten vergelijkbaar met amfetaminen en stimuleren het centrale zenuwstelsel. Deze medicijnen verhogen de hartslag en dodelijke aritmieën veroorzaken.


gerelateerde artikelen