Ziekten van de vingernagel

November 10

Ziekten van de vingernagel

De nagels beschermen de uiteinden van de vingers en de functie als instrumenten die bij het fijne motorische functies helpen zoals het oppakken van minute objecten. Net als andere lichaamsdelen zijn nagels kwetsbaar voor ziekten die van invloed kunnen zijn op de nagel structuur en functie. Verschillende nail ziekten veroorzaken vaak soortgelijke tekenen en symptomen. Een accurate diagnose blijkt belangrijk bij het bepalen van de juiste behandeling om vingernagel gezondheid te herstellen.

Fijt

Ontsteking of infectie van de huid direct rondom de vingernagel, of de nagel plooien, heet Fijt. Acute Fijt ontwikkelt zich meestal na het ondersteunen van een kleine huid wond van de nagel-vouw. Bacteriën infecteren de wond, waardoor tederheid, roodheid en zwelling. Pus kan onder de vouw van de nagel lekken. Dr. Dimitris Rigopoulos en collega's verslag in een 2008 review artikel, "Acute en chronische Paronychia" gepubliceerd door "American Family Physician," bevatten de meest voorkomende bacteriële soorten verantwoordelijk voor acute Fijt Proteus vulgaris, Staphylococcus aureus, Pseudomonas pyocyanea en groep A streptococcus. Ernstige paronychia kan leiden tot de vorming van een abces onder de nagel, waarvoor meestal drainage. Nagel verloren kan gaan met grote abcessen.

Chronische Fijt ontwikkelt meestal bij mensen die regelmatig hun handen in water of andere vloeistoffen, dompelen met inbegrip van conciërges of reinigen van schijven aides, voedsel-handlers, Wasserij werknemers, chef-koks en verpleegkundigen. Diabetici zijn ook gevoelig voor het ontwikkelen van chronische Fijt. Verschillende vingers op één of beide handen zijn meestal betrokken, met de plooien van de nagel verschijnen gezwollen en rood. De schubbenlaag is met name afwezig rond de getroffen nagels, kunnen die verkleurd en misvormde na verloop van tijd. Schimmels of, minder vaak, bacteriën kunnen infecteren de getroffen nagel plooien, als aangegeven door InteliHealth.com.

Onychomycosis

Schimmelinfecties van de nagels, of onychomycosis, van invloed zijn op ongeveer 12 procent van de Amerikanen, volgens de American Academy of Dermatology. Deze infecties zijn vaak cluster in gezinnen, en meestal voorkomen bij volwassenen. Een geel of wit gebied aan het einde van de nagel is gewoonlijk het eerste teken van infectie. De infectie verspreidt, geleidelijk omvat meer van de nagel. De getroffen nagel dikker vaak, vergezeld van een gelige verkleuring. Vervorming van de vorm van de nagel en afbrokkelende aan de rand van de nagel vaak optreden. De nagel kan loskoppelen van het nagelbed. MayoClinic.com merkt op dat de meest nagel schimmelinfecties behandeling met een mondelinge voorschriftmedicijn zoals itraconazol of terbinafine vereisen.

Psoriatische nagels

Psoriatische nagels optreden in ongeveer de helft van mensen met psoriasis, neemt nota van de Amerikaanse Academie van Dermatologie op de website van patiënteninformatie PsoriasisNet.com. Milde tot ernstige nagel veranderingen kan optreden. Nagel putjes is een keurmerk-teken van psoriatische nagels. Het nagelbed verschijnt vaak geel. De ontwikkeling van witte vlekken vaak betekent naderende detachement van de nagel. In ernstige gevallen, de nagels crumble en kan geheel of gedeeltelijk verloren gaan. Verschillende vormen van actuele en mondelinge behandeling zijn beschikbaar, die kunnen leiden tot aanzienlijke verbeteringen in veel mensen met deze aandoening nagel.


gerelateerde artikelen