Ouderlijke invloeden in baby cognitie

November 1

Ouderlijke invloeden in baby cognitie

Je kleintje de eerste ervaringen hebben een directe impact op haar toekomst. De zorg die u geeft uw kind, evenals alle interacties die u met haar hebt, beïnvloedt direct de groei van uw kind hersenen, volgens HealthyChildren.org. Door uw kind met liefdevolle aandacht als ze over haar nieuwe wereld leert douchen, bent u eigenlijk medeplichtigheid in haar ontwikkeling.

Betekenis

Creëren van een consequent liefdevolle, responsieve en speelse relatie met uw kind niet alleen cognitieve ontwikkeling bevordert, maar het legt ook de basis voor sociale en emotionele ontwikkeling, dat duidelijk in de vorm van verkennende gedrag en onafhankelijkheid wordt wanneer uw baby een peuter wordt. Talloze mogelijkheden zijn te uwer beschikking in de eerste weken van het leven van uw kind om brandstof zijn cognitieve ontwikkeling, neemt nota van de American Academy of Pediatrics, AAP. U kunt bijvoorbeeld uw kind dragen rond het huis, wijzen en gemeenschappelijke objecten zoals een kussen, de lepel en de tafel benoemen. In geen tijd, zult u beginnen te merken dat uw kind wil raken en pak de items op uw "huis tours."

Praten, praten, praten

Praat met uw baby bij elke gelegenheid--tenzij natuurlijk hij slaapt--is zowel educatieve en geruststellend om te uw kind omdat hij houdt van het geluid van uw stem. In eerste instantie je kleintje zal reageren op uw woorden met enkel been en arm bewegingen, maar al snel zult u beginnen te horen gorgelende en koeren geluiden--een zeker teken dat hij begint te leren over het geven en nemen van gesprek. Beantwoording van uw baby geluiden door middel van imitatie en "echte" woorden toe te voegen helpen hem ontwikkelen van taalvaardigheden. Houd in gedachten dat wat u zegt minder gewicht dan hoe zeg je het draagt. Baby's reageren meest positief op hoge Toon of zacht gesproken woorden, volgens een artikel van 2001 door Ben Silliman, University of Wyoming coöperatieve extensie gezinsleven specialist.

Aanmoedigen van uw kind "ontdekkingen"

Zodra uw baby het principe van oorzaak en gevolg ontdekt--jingle bells ring en sleutels wanneer ze hen schudt--ze zal opzettelijk gooien en drop speelgoed, lepels en andere objecten om geen andere reden dan de spanning van het kijken naar u ze ophaalt. Geef uw baby veel licht en onbreekbaar speelgoed, zoals kleine knuffelbeesten, houten lepels, kunststof kommen en ballen die te groot zijn om te slikken, om haar overvloed van kansen om te experimenteren met haar hernieuwde bewustzijn. Vertrouw niet te zwaar op speelgoed en andere gadgets te stimuleren van cognitieve ontwikkeling in uw kleintje, adviseert Merck Manual Home Health Handbook. Baby's moeten ladingen van verbaal en fysiek genegenheid intellectueel en emotioneel te ontwikkelen.

Extra Tips

Lezen om uw baby helpt hem krijgen een beter begrip van taal en geluid, neemt nota van de Centers for Disease Control and Prevention. Met dansen, en zingen tot, uw kind niet alleen bevordert de ontwikkeling van de hersenen, maar ook blootstelt uw baby naar muziek. Leer uw baby simpele spelletjes, zoals patty-taart en peek-a-boo, ook haar cognitieve en motorische vaardigheden kunnen verbeteren.
.


gerelateerde artikelen