Tarwe geïnduceerde Acne

April 30

Tarwe gluten gevoeligheid, glutenintolerantie en coeliakie allemaal betrekking hebben op de toestand waarin een persoon geconfronteerd met negatieve gevolgen van de inname van tarwe, specifiek tarwegluten, een hoofd ingrediënt in vele gebakken goederen, kruiden en soepen. Symptomen variëren naargelang de gevoeligheid van de persoon, met een bekende symptoom wordt de vorming van gezicht acne.

Hoe werkt Acne

Acne is gebruikelijk in tiener huid, waar evoluerende hormonen en over-productive olie-producerende klieren de neiging om te verstoppen de poriën van de huid, die leidt tot de vorming van acne, rode vlekken die kunnen of niet kunnen worden vergezeld door zichtbaar puisten (gemeenzaam bekend als "whiteheads") en zwart porie obstakels genaamd "meeëters." Deze voorwaarde is behandelbaar door medicatie, of je kan gewoon de voorwaarde ontgroeien zodra de hormonen in zelf evenwicht.

Acne & tarwegluten

Een persoon met tarwe gluten gevoeligheid niet zal ontgroeien acne productie, omdat het lichaam--specifiek de onderhuidse laag van de huid--biochemically op een vreemde stof reageert, dat het beschouwt als een binnenvallende pathogen of kiem. Het lichaam produceert in tarwe-geïnduceerde acne, histamine, waardoor de huid te wakkeren als gevolg. Als niet aan de orde komen, overtollige tarwe consumptie voorkomt ingenomen voedingsstoffen worden geabsorbeerd goed, die in zijn beurt oorzaken acne flair-ups op het gezicht.

Zelfdiagnose

Volgens de auteurs van "Coeliakie: Living met glutenintolerantie" is het raadzaam manier om zelfstandigen diagnostiseren om te zien als tarwe gluten gevoeligheid verantwoordelijk voor acne is te beperken of helemaal stoppen met het eten van tarwegluten gedurende ten minste drie weken. Als na die tijd de acne is verdwenen, is het redelijk veilig om te veronderstellen dat gluten de boosdoener is. Als de acne afneemt, maar gaat gepaard met intestinale ongemak, moet u een arts voor extra worden getest.

Proeven

Coeliakie en tarwe gevoeligheden zijn nog steeds enigszins moeilijk te diagnosticeren omdat symptomen variëren en komen en gaan na verloop van tijd. Volgens "Coeliakie: A Guide to Living met glutenintolerantie," maar liefst 40 procent van de Amerikanen hebben de ziekte nog niet bewust zijn van het. Zelfs na acne verdwijnt, moeten de individuen die stoppen met inname van gluten een arts raadplegen voor bloedonderzoek. Een batterij van tests worden uitgevoerd op een bloedstaal om te bepalen zowel de iemands niveau van gevoeligheid en de mate van intestinale schade. Als er schade is, kan genezing optreden door het nemen van voorgeschreven vitaminen of anti-inflammatoire geneesmiddelen.


gerelateerde artikelen