Disease Management voor congestief hartfalen

May 16

Disease Management voor congestief hartfalen

Congestief hartfalen of CHF, treft bijna 5 miljoen mensen in de Verenigde Staten, volgens de American Heart Association. Het komt vaker voor bij oudere mensen, maar kan zelfs invloed op kinderen. CHF is een ernstige ziekte waarvoor er geen remedie is. Links ongecontroleerde, de variëren van de symptomen van kortademigheid en generalized vermoeidheid tot slopende dalingen van de functie en een lagere kwaliteit van leven. CHF kan worden erin geslaagd, echter met een combinatie van medicijnen, veranderingen in levensstijl en chirurgische ingrepen.

Inzicht in de ziekte

Het hart is verdeeld in rechter en linker zijden met twee kamers in elk. Bloed in het lichaam die heeft uitgeput van de zuurstof wordt verzonden naar de rechterkant van het hart, en vervolgens naar de longen opnieuw zuurstofrijk geworden. Het zuurstofrijke bloed stuurt uit de longen naar de linkerkant van het hart, klaar om te worden weggepompt terug naar de rest van het lichaam. Een gezond hart pompt effectief, waardoor weinig resterende bloed in de kamers. Een hart dat lijdt aan congestief hartfalen is niet in staat om de pomp effectief, waardoor een aanzienlijke hoeveelheid bloed achter in de kamers na elke pomp. Dit veroorzaakt een back-up van het bloed en vocht in de longen, en uiteindelijk in andere delen van het lichaam. Artsen Bel de back-up van de congestie in de vloeistof.

Symptomen

Het is essentieel dat een persoon met congestief hartfalen de symptomen om op te letten leren voor om deze ziekte met succes te beheren. De meest voorkomende symptomen van de verslechtering van de ziekte zijn kortademigheid; een veralgemeende, hele lichaam gevoel van malaise; plotselinge gewichtstoename van 2 of meer lbs. gedurende 24 uur; oedeem of zwelling, van de onderste ledematen; daalde van de mogelijkheid om heerlijk te slapen als gevolg van ademhalingsmoeilijkheden wanneer vaststelling; chronische hoest; en een snelle, soms onregelmatige hartslag. Hoe meer snel symptomen onder controle zijn gebracht de minder waarschijnlijk hospitalisatie is nodig voor het beheer van de ziekte.

Medicijnen

MayoClinic.com merkt op dat de eerste behandeling voor CHF meestal voorschriftmedicijn. Artsen bestellen vaak een diureticum of water pil, te verhogen van de urineproductie en de opbouw van de vloeistoffen in het lichaam verminderen. De extra vloeistof in de longen is ook verminderd, die vermindert shortness van adem symptomen. ACE-remmers worden gegeven om te helpen bij verwijding van de bloedvaten, resulterend in lagere bloeddruk en minder inspanning op het hart. Bèta-blokkers de trage hartslag maken en ook bijdragen aan het verminderen van de bloeddruk. Digoxine helpt het hart te pompen effectiever met elke beat. Soms één medicatie alleen is niet genoeg CHF onder controle te houden en medicijnen van verschillende indelingen die worden voorgeschreven in combinatie voor het optimaliseren van de resultaten. Indien de ziekte vordert zodat ademhaling uiterst moeilijk is, kan een arts zuurstof als een aanvulling therapie om de bovenstaande medicijnen bestellen.

Lifestyle Management

Een persoon met congestief hartfalen moet de ziekte door het maken van slimme levensstijl keuzes dagelijks actief te beheren. Het eten van een vetarm dieet gewicht in toom houdt en cholesterol verlaagt. Snijden van zout is cruciaal voor het beheersen van hoge bloeddruk en vochtretentie. Dagelijkse wegen-ins en nauwkeurig bijhouden kunt vroegtijdige identificatie van vochtretentie, wanneer het nog steeds kan worden beheerd met medicijnen. Mensen met CHF moeten uitknippen alle tabak en alcohol gebruiken. Krijgen van een matige hoeveelheid oefening--de American Heart Association adviseert ten minste een half uur de meeste dagen van de week--is essentieel voor het gezond houden van het hart. Het is immers een spier en vereist regelmatige opleiding om het goed te houden.

Chirurgische Management

Artsen beslissen welke chirurgische ingrepen zijn gerechtvaardigd op basis van de onderliggende ziekte veroorzaakt de congestief hartfalen. Blokkades in het hart van bloedvaten kunnen veroorzaken regio's van de hartspier te sterven ze af. Dit vereist een coronaire bypass graft, of CABG, om terug te keren de bloedtoevoer naar de normale procedure. Een hartklep dat niet meer naar behoren werkt, waardoor het bloed in de hartkamers, te blijven kan worden gerepareerd of vervangen. Voor hart met onregelmatige en ineffectief beats houdt een pacemaker of een defibrillator het pompen van de kamers gesynchroniseerd. Bepaalde soorten aangeboren misvormingen ook CHF veroorzaken en kunnen worden gerepareerd via chirurgie. Hart transplantaties zijn vaak de laatste optie voor mensen wiens CHF is slecht beheerd met een van de bovenstaande behandelingen.


gerelateerde artikelen