Is het veilig om te neem Senna als zwanger?

May 30

Is het veilig om te neem Senna als zwanger?

Zwangerschap kan een magische tijd, vol hoop en verwachting. Het kan echter ook enkele onaangename ervaringen, zoals ochtendmisselijkheid, onverwachte gewichtstoename, striae, verlies van blaascontrole en constipatie brengen. Sommige van deze problemen reageren op eenvoudige levensstijl aanpassingen en waakzaam wachten, terwijl anderen meer intensief beheer eisen. Je kan al afgevraagd of sommige gemakkelijk toegankelijke rechtsmiddelen, zoals senna, veilig voor u en uw ontwikkeling baby zijn.

Constipatie tijdens de zwangerschap

Naarmate de zwangerschap vordert, veel fysieke en metabole veranderingen optreden die aan constipatie bijdragen. Hormonale veranderingen en verminderde fysieke activiteit veroorzaken een daling in het darmstelsel, terwijl je groeiende baarmoeder publiek uw maag en de dikke darm, hetgeen leidt tot kleinere maaltijden en minder frequente stoelgang. Van uw arts advies aan het verhogen van de inname van vocht en vezels kan slechts hebben verhoogd uw bezoeken aan de badkamer of verergerd wordt uw maagzuren zonder echt aanpakken van uw constipatie. Als uw ongemak groeit, kunnen over-the-counter remedies zoals senna behoorlijk verleidelijk zijn.

Over Senna

Senna en Cassia, is een vrij groot geslacht van planten uit de vlinderbloemenfamilie. Extracten van senna bladeren, zaden en bloemen worden gebruikt voor het bereiden van stimulerende laxeermiddelen die commercieel worden verhandeld onder verschillende generieke en handelsnamen, met inbegrip van Ex-Lax en Senokot. Senna oefent haar effecten door het verhogen van de chloride secretie en remming van water- en elektrolytenbalans absorptie in uw dikke darm, waardoor het volume en de vloeibaarheid van uw ontlasting. Dit stimuleert contracties in uw dikke darm en, hopelijk, versnelt stoelgang.

Bijwerkingen

Zoals alle stimulerende laxeermiddelen, kan senna onaangename kramp en diarree veroorzaken. Vanwege zijn vermogen om te interfereren met de absorptie van water- en elektrolytenbalans, kan senna bijdragen tot uitdroging en elektrolyt afwijkingen, zoals lage serum kalium niveaus. Langdurig gebruik van een laxeermiddel, met inbegrip van senna, kan resulteren in verlies van normale darm functie en laxerende afhankelijkheid. De Amerikaanse Food and Drug Administration heeft senna geclassificeerd als een "categorie C" zwangerschap agent, wat betekent dat dierlijke studies nadelige effecten gebleken op de ontwikkeling van foetussen, maar er onvoldoende informatie om te bepalen is of er enig risico aan u of uw ontwikkelende kind.

Overwegingen

Constipatie tijdens de zwangerschap, met name tijdens uw laatste trimester, wanneer uw activiteitenniveau is laagste en uw baby groeit dramatisch kunnen lastig zijn. Senna heeft een lange geschiedenis van veiligheid, en--ondanks de theoretische bezorgdheid over zijn bijwerkingen--het heeft jarenlang beschikbaar over de toonbank. Toch moet u het met de nodige voorzichtigheid als u zwanger bent. Contact uw arts voordat u andere kruiden bereiding of medicatie, of of niet is beschikbaar over de toonbank.


gerelateerde artikelen