Bicitra bijwerkingen

May 5

Bicitra is de merknaam van de generieke geneesmiddelen citroenzuur en Natriumcitraat, alkalinizing van stoffen die worden gebruikt om de urine minder zuur, volgens Drugs.com. Het is voorgeschreven om te voorkomen dat jicht of nierstenen of metabole acidose bij mensen met nierproblemen. Bicitra is beschikbaar als een vloeibare oplossing en moet worden gemengd met ten minste 4 ounces van water of SAP vóór consumptie. Bicitra bevat hoge niveaus van natrium en is gecontra-indiceerd bij patiënten op lage-zout diëten. Zoals bij alle medicijnen, kan sommige bijwerkingen optreden bij gebruik van de Bicitra.

Gastro-intestinale bijwerkingen

Volgens «««Drugs.com, kan Bicitra enkele gastro-intestinale bijwerkingen veroorzaken. Het citroenzuur op in Bicitra kunnen irriteren het maag-darmkanaal, veroorzaakt misselijkheid, braken, buikpijn en diarree. Bicitra mengen met water of SAP, het nemen van het na de maaltijd en het drinken van meer vloeistoffen kunnen helpen voorkomen van deze bijwerkingen. In ernstige gevallen kunnen sommige patiënten ervaring zwart, teerachtig krukken of aanhoudende diarree. Deze symptomen moeten onmiddellijk worden gemeld aan een arts, die ook tekenen van ernstige medische aandoeningen, zoals gastro-intestinale bloeding mogen.

Cardiovasculaire bijwerkingen

De natrium of zout, in Bicitra kan het lichaam te behouden water. Als gevolg van waterretentie, kan zwelling van handen of voeten optreden. Drinken extra vloeistoffen kan bijdragen tot het bewaarde vocht uit het lichaam te spoelen. Sommige patiënten ondervinden zwakte, kortademigheid en snelle of langzame hartslag terwijl het nemen van Bicitra, volgens Drugs.com. Patiënten ervaren deze bijwerkingen tijdens het gebruik van de Bicitra moeten hun artsen onmiddellijk contacteren voor verder medisch advies.

Neurologische bijwerkingen

Volgens «««Drugs.com, kan Bicitra sommige neurologische bijwerkingen veroorzaken. Terwijl het nemen van Bicitra, kunnen kalium bloedspiegels afnemen, de oorzaak van gevoelloosheid en tintelingen in de handen of voeten. Patiënten kunnen het optreden van spiertrekkingen of kramp en been spierpijn. Artsen kunnen patiënten te eten van kalium-rijk voedsel of voorschrijven van kalium bijvoederen aanmoedigen. Als Bicitra natrium bloedspiegels oorzaken te stijgen, kunnen patiënten worden verward of nerveus, onrustig of prikkelbaar voelen. In zeldzame gevallen, kunnen aanvallen optreden.


gerelateerde artikelen