Pristiq 100 Mg bijwerkingen

January 11

Pristiq 100 Mg bijwerkingen

Pristiq is een medicijn in een klasse van medicijnen bekend als serotonine en noradrenaline heropname remmers of SNRIs. Het werkt door het herstel van het evenwicht van bepaalde natuurlijke stoffen in de hersenen, die helpt bij het verbeteren van de problemen van bepaalde stemming, volgens Drugs.com. Pristiq wordt gebruikt voor de behandeling van depressieve stoornis. Het kan duren tot enkele weken de volledige gevolgen van dit medicijn te voelen. Er zijn enkele bijwerkingen geassocieerd met Pristiq die gebruikers moeten zich bewust zijn van vóór het begin van de behandeling.

Slaperigheid en vermoeidheid

Patiënten die Pristiq 100mg kunnen ervaren slaperigheid en vermoeidheid. Deze bijwerkingen kunnen na verloop van tijd afnemen als het lichaam zich aan dit medicijn aanpast. Het gebruik van alcohol of andere medicijnen kan deze bijwerkingen verhogen. Die ervaren slaperigheid en vermoeidheid moeten voorzichtig tijdens het rijden of het werken met zware machines. Krijgen ten minste acht uur slaap elke nacht en nemen een middag dutje kan u helpen voelen meer verfrist gedurende de dag. Ernstige slaperigheid en vermoeidheid moeten worden onder de aandacht gebracht van een arts. In sommige gevallen kan een verandering in dosering van de medicatie nodig zijn.

Seksuele bijwerkingen

Pristiq 100mg kan seksuele bijwerkingen veroorzaken bij sommige patiënten. Symptomen kunnen zijn verminderde belangstelling voor geslachtsgemeenschap; onvermogen om te hebben of te handhaven erectie; verlies in het seksuele vermogen, verlangen, station of prestaties; of een onvermogen om orgasme, meldt MayoClinic.com. Als deze bijwerkingen lastig worden, ze moeten worden onder de aandacht gebracht van een arts. Uw arts kan een wijziging in de medicatie of dosering adviseren of voorschrijven van een medicatie bestemd voor de behandeling van seksuele disfunctie.

Constipatie

Constipatie is een veelvoorkomende bijwerking van de Pristiq 100 mg. maken kleine dieetveranderingen helpen kunnen voorkomen en verlichten van constipatie. Eten van de levensmiddelen hoog in vezel samen met voldoende groenten en fruit kan zinvol zijn. Ten minste acht tot 10 glazen water drinken elke dag en dagelijkse oefening kan verhoging van gastro-intestinale transittijd en verminderen van constipatie. Als het niet lukt dieetveranderingen, kan een over-the-counter Kruk waterontharder of LAXEREN zoals voorgeschreven door een arts helpen verlichten van constipatie.


gerelateerde artikelen