Hoe lang kunt u gaan zonder tillen gewichten & niet verliezen spier?

January 14

Hoe lang kunt u gaan zonder tillen gewichten & niet verliezen spier?

Het verlies van spier na een periode van afwezigheid van opleiding is hierna aftrainen, volgens de National Strength and Conditioning Association. Aftrainen effecten optreden wanneer er een aanzienlijke vermindering van de frequentie, het volume of de duur van de normale opleiding. De omvang en het tijdsverloop van kracht verlies, hangt af van de achtergrond van uw opleiding, maar Wilmore en Costill beweren dat aftrainen effecten op vier gebieden optreden.

Spierkracht en macht

Wilmore en Costill verslag dat verliezen in spierkracht meestal niet binnen de eerste vier weken van detraining komen. Deze auteurs noemen verschillende studies consequent rapportage soortgelijke vóór en na de test sterkte in atleten die zijn gewond of detrained voor een maand of meer. Macht, aan de andere kant, heeft gemeld om te verminderen aanzienlijk binnen één week na detraining en blijft afnemen naarmate de tijd vordert.

Spier uithoudingsvermogen

Volgens Wilmore en Costill, zich voordoen veel sneller dan kracht verliezen in musculaire uithoudingsvermogen. Een periode van slechts twee weken van aftrainen kan leiden tot verliezen in musculaire uithoudingsvermogen prestaties. Uithoudingsvermogen is gerelateerd aan de maximale zuurstofopname, de mogelijkheid om het gebruik van grote hoeveelheden zuurstof tijdens het oefenen en opgeslagen glycogeen inhoud, die het lichaam voor energie gebruikt. Aftrainen kan leiden tot aanzienlijke dalingen in beide. Verder, aftrainen resulteert in verhoogde lactaat concentratie in het bloed, waardoor eerdere vermoeidheid tijdens het sporten.

Snelheid, wendbaarheid en flexibiliteit

Snelheid en wendbaarheid zijn minder beïnvloed door trainen, volgens Wilmore en Costill, en dus niet wezenlijk beïnvloed door aftrainen. Een zekere mate van snelheid en wendbaarheid zal lijden als ongetrainde, maar Wilmore en Costill melden dat deze vaardigheden gemakkelijker worden bewaard. Flexibiliteit lijdt onder de gevolgen van aftrainen veel sneller. Zelfs korte periodes van inactiviteit zal resulteren in stijve spieren en gewrichten.

Cardiovasculaire uithoudingsvermogen

Wilmore en Costill zeggen dat het hart is onderworpen aan opleiding en aftrainen op dezelfde manier als de skeletspieren. Met 20 dagen volledige bedrust verslag Wilmore en Costill dat atleten hebben getoond van verhoogde hartslag, daalden de volumes van de beroerte, cardiale output verminderde en daalde de consumptie van de maximale zuurstof. Deze effecten zijn ook gemeld in perioden van zelfs minder tijd.

Herwinnen van aanpassingen

Gelukkig, het lichaam krijgt positieve aanpassingen van de opleiding sneller dan zij hen verliest. Herstel na een periode van aftrainen staat bekend als omscholing en is beïnvloed door voornamelijk hoe actief je was vóór aftrainen en hoe lang de detraining periode was. Na slechts twee weken van herscholing, kunnen de atleten niveaus dicht bij waar ze vroeger aftrainen benaderen. Wilmore en Costill suggereren dat als aftrainen noodzakelijk als gevolg van letsel of ziekte is, sporters moeten creatief en vind manieren om te blijven, mobiele en actief op enigerlei wijze mogelijk. Dit zal aanzienlijk beperken de schadelijke effecten van langdurige rust.


gerelateerde artikelen