De voordelen van Biotine voor het verlagen van Cholesterol

January 13

De voordelen van Biotine voor het verlagen van Cholesterol

Uw lichaam heeft cholesterol nodig, maar veel mensen hebben te hoge niveaus van cholesterol in hun bloed. De opbouw van deze wasachtige substantie op de muren van uw aderen, met name degenen die tot uw hart en de hersenen leiden, kan leiden tot een hartaanval of beroerte. Verhoogde dieet en lichaamsbeweging, evenals voorschriftdrugs vaak hoog cholesterolgehalte te behandelen. Biotine, een B-vitamine, heeft onlangs aangetoond dat het helpen verminderen van cholesterolniveaus ook.

Vermindert risico op hart-en vaatziekten

Biotine voordelen potentieel je hart. Voorlopig onderzoek suggereert dat Biotine kan bijdragen tot lagere cholesterol en triglyceriden in uw bloed. Veel van deze vroege fase studies zijn uitgevoerd met behulp van diermodellen, zoals muizen. Sommige hebben een combinatie van biotine met chroom, testen van de effecten van het verlagen van cholesterol bij diabetische mensen met hoog cholesterolgehalte opgenomen. Hoewel meer onderzoek nodig is voordat Biotine kan worden aanbevolen als een cholesterol-verlagende behandelingsoptie voor algemeen gebruik, suggereert veel van het vroege onderzoek dat Biotine draagt bij aan het totale cholesterolgehalte verlagen door het verlagen van het niveau van LDL of "slechte" cholesterol en het verminderen van de hoeveelheid triglyceriden. Lagere niveaus van LDL en triglyceride vermindert de vorming van plaques. De opbouw van plaque op arteriƫle muren kan leiden tot de vorming van bloedstolsels, blokkeren van de bloedtoevoer naar de hersenen of het hart, veroorzaakt beroerte of een hartaanval. Methoden voor het verlagen van de opbouw van plaque, waaronder de mogelijkheden van biotine suppletie, verlagen uw totale risico van deze gebeurtenissen.

Verminderde bijwerkingen

Ten opzichte van voorschriftdrugs zoals Atorvastatine, kortweg Lipitor of andere statine drugs zoals Fluvastatine en Lovastatine, heeft biotine veel minder bijwerkingen. Statine drugs zijn zeer effectief voor het verlagen van LDL-cholesterol waarden. Ze werken door het blokkeren van de productie van cholesterol. Veel mensen gebruik van deze drugs, ervaren echter gastro-intestinale problemen, zoals diarree, maagklachten, spier- en gewricht pijn en vermoeidheid. Ernstige bijwerkingen kunt tevens spier problemen die leiden tot nier en lever problemen met inbegrip van nierfalen. Bovendien, sommige mensen zijn allergisch voor statin drugs en allergische reacties als gevolg moeite met ademhalen of slikken, evenals misselijkheid en braken kunnen optreden. In tegenstelling, Biotine suppletie is goed verdragen in doses tot 5000 mg per dag gedurende maximaal 2 jaar, zelfs bij mensen zonder Biotine tekortkomingen.

Geschikt voor zwangerschap vrouwen

Zwangere vrouwen nemen geen statine drugs aan lagere hun cholesterol. De Food and Drug Administration classificeert drugs zoals Lipitor, een zwangerschapscategorie X. Dit betekent dat ze kunnen leiden tot aangeboren afwijkingen. Opties voor het verlagen van gevaarlijk hoge niveaus van cholesterol bij zwangere vrouwen zijn paar. Echter als Biotine aan lagere cholesterol werkt, kunnen zwangere vrouwen nemen. In feite, heeft omdat veel zwangere vrouwen ervaren Biotine-deficiƫntie tijdens de zwangerschap en biotine tekort kan leiden tot aangeboren afwijkingen, Biotine suppletie van ongeveer 30mg per dag, reeds aanbevolen met geen nadelige effecten gemeld.


gerelateerde artikelen