Fysiotherapie voor Foraminal stenose

January 6

Fysiotherapie voor Foraminal stenose

Spinale stenose verwijst naar een vernauwing van de wervelkolom. Het foramen is het kanaal waardoor de zenuwwortels de wervels naar extremiteiten doorlaat. Patiënten met foraminal stenose hebben smalle kanalen die onder druk zetten met zenuwen. Afhankelijk van de ernst en de oorzaak van de stenose, kan fysiotherapie helpen in de revalidatie. Spreken met uw arts voor een juiste diagnose en herstel plan.

Cardio oefening

Afhankelijk van waar uw foraminal stenose is teistert uw wervelkolom, misschien bepaalde activiteiten wel moeilijker. Stenose in de lumbale regio, of onderrug, beïnvloedt wandelen, evenwicht en om het even wat die stabiliteit in de onderste extremiteiten. Cervicale stenose is van invloed op de nek, waardoor scheve over een fiets voor lange duur moeilijk. Kijk voor activiteiten die zijn low-impact, zoals zwemmen of stationaire fietsen die niet lastige positionering vereisen. Aërobe activiteiten helpen om uw gewicht omlaag, vermindering van stress op de rug. Het helpt ook release endorfines, de lichaamseigen natuurlijke pijnstiller, evenals helpen om te houden van uw lichaam, lenig en flexibel. Hoe sterker en gezonder u blijft werken, de minder kans op verdere schade.

Uitrekken

Uitrekken zich is primordiaal voor het handhaven van de stabiliteit van de wervelkolom met voldoende ruimte is tussen de wervels. Na verloop van tijd, de eisen van de dagelijkse activiteiten zoals wandelen, comprimeren vergadering en oefeningen intervertebral schijven. Grondige uitrekken begint vanaf de bovenkant van de rug en werkt haar weg naar beneden, zich te concentreren op de bovenste, middelste en onderste achterkant.

Starten met je nek door het omhoog te kijken naar de hemel en vervolgens naar beneden buigen. Kijk links naar rechts, en dan proberen te raken uw oor aan uw schouder. Houd altijd een stuk voor enkele seconden zonder stuiteren. Omlaag op uw schouders, shrugs om los van de spieren die ondersteuning van de bovenste en middelste wervelkolom uitvoeren. Houden van je heupen naar voren, draai je schouders om te verder strekken de midden rug. Wanneer het uitrekken van de onderrug, zitten op de vloer om te voorkomen dat per ongeluk stam bukken. Raak je tenen of zo ver mogelijk gaan. Een ander stuk kruist de rechterknie gebogen over het uitgebreide linkerbeen zittend. Draai uw onderrug met uw linker elleboog duwen tegen de buitenkant van de rechterknie.

Versterking van spieren

Wanneer terug en core spieren zijn sterk, de wervelkolom heeft meer steun, vermindering van de pijn en de kans op letsel. Versterken de nek door de dezelfde nek strekt zich met weerstand uit één of twee handen tegen de stretch richting te doen. Pushups bovenlichaam sterkte te verhogen. Lunges en kniebuigingen help build been sterkte, terwijl abductie en adductie oefeningen heup stabiliteit bouwen, vermindering van de kans op vallen en de al gevoelige rug traumatiserend.

Overwegingen

Als u pijn in de rug voelt bij de uitoefening, stop dan onmiddellijk. Een kleine verwonding kan een groot probleem vanwege de verhoogde druk op de zenuw worden waar er letterlijk niet veel speelruimte voor de wortel van de zenuw. Aanvankelijk, kunnen uw mobiliteit en flexibiliteit worden beperkt. Uiteindelijk is het doel het verbeteren van uw bereik van beweging, evenwicht en uithoudingsvermogen.

Bepaalde soorten tractie, spinal decompressie en massage kunnen ook helpen verminderen van de compressie voor mensen die lijden aan stenose, vermindering van de druk en pijn. Ga terug naar uw arts als de pijn toeneemt of u meer symptomen, zoals zwakte, ervaren tintelingen of uitstralende pijn in uw armen of benen.


gerelateerde artikelen