Hoeveel groene thee moet je drinken Per dag?

December 24

Hoeveel groene thee moet je drinken Per dag?

Gemaakt van de plant Camellia sinensis, is groene thee een rijke bron van antioxidanten genaamd flavonoïden die bepaalde voordelen voor de gezondheid hebben kunnen, met inbegrip van een verminderd risico van bepaalde vormen van kanker en hart-en vaatziekten. Maar groene thee bevat ook cafeïne, die negatieve gevolgen hebben kan als verbruikt in overmaat. Hoeveel groene thee je per dag drinken moet, is afhankelijk van uw gezondheidstoestand. Bespreken groene thee consumptie met uw arts om er zeker van te zijn dat het is gezond voor je.

Hoeveel je moet drinken

Harvard Health Publications raadt een paar kopjes groene thee drinken per dag om te profiteren van de voordelen en zegt dat in de thee-drinken culturen, 3 kopjes per dag is een normaal bedrag. De Universiteit van Maryland Medical Center baseert haar aanbeveling dosering op de hoeveelheid polyfenolen, of verbindingen van de actieve antioxidant, in groene thee. Het suggereert krijgen van 240 tot 320 mg polyfenolen elke dag--het bedrag in 2 tot 3 kopjes, afhankelijk van het merk.

Effecten van overconsumptie

In kleine hoeveelheden cafeïne kan positieve gevolgen hebben, met inbegrip van een verminderd risico van de ziekte van Alzheimer. Echter, in grote hoeveelheden kan hebben vervelende bijwerkingen met inbegrip van hoofdpijn, zenuwachtigheid, slapeloosheid, prikkelbaarheid, onregelmatige hartslag, brandend maagzuur, duizeligheid en verwarring. Hoewel de hoeveelheid cafeïne in groene thee van merk tot merk varieert, meldt MedlinePlus dat 1 kop bevat ongeveer 100 milligram cafeïne. De site raadt niet drinken meer dan 5 kopjes per dag om deze negatieve effecten te voorkomen. De website merkt echter ook dat het consumeren van meer dan 300 mg cafeïne per dag kan leiden tot osteoporose omdat het de hoeveelheid calcium verloren al urine toeneemt.

Als u zwanger bent of neem medicatie

Bepaalde bevolkingsgroepen moeten verder hun groene thee inname beperken of helemaal te vermijden. MedlinePlus adviseert zwangere en borstvoeding geven vrouwen te beperken hun cafeïne-inname uit alle bronnen tot 200 milligram per dag. MedlinePlus waarschuwt ook dat mensen met bloedarmoede, angststoornissen, hartaandoeningen, bloeden stoornissen, Prikkelbare darmsyndroom, diabetes, hoge bloeddruk, glaucoom en osteoporose moeten voorzichtig over groene thee consumptie omdat het hun voorwaarden kan verergeren. Groene thee kan verder, interactie met sommige medicijnen, met inbegrip van stimulerende middelen zoals amfetaminen, sommige antibiotica, anticonceptiepillen en lithium en oestrogeen pillen.

Tips voor het drinken van de thee

Als je gevoelig voor cafeïne, kan u overwegen over te schakelen naar decaf groene thee. Harvard Health Publications merkt echter dat decaf variëteiten minder van de gezondheidsbevorderende polyfenolen die verantwoordelijk is voor de groene thee voordelen bevatten. Als u vindt dat drinken van cafeïnehoudende groene thee is van invloed op uw slaap, geregistreerde diëtist Ashley Koff raadt u aan uw laatste kopje acht uur voor het slapen gaan tijd te geven de cafeïne te slijten. Harvard Health Publications meldt ook dat thee van uw lichaam absorptie van ijzer uit plantaardige voedingsmiddelen kan remmen. Citroen of melk toevoegen aan uw thee of Vermijd het drinken van het bij de maaltijd om dit te voorkomen.


gerelateerde artikelen