Verdikte vloeibare voeding en Nectar

April 18

Verdikte vloeibare voeding en Nectar

Als u ondervindt moeite met slikken en het gevoel alsof de dingen die je drinkt vast komen te in je keel zitten zijn, moet u wellicht een aandoening bekend als dysfagie. Hoewel er een aantal verschillende oorzaken van dysfagie, met inbegrip van schade aan de hersenen van een beroerte of zenuw schade veroorzaakt door amyotrofische laterale sclerose, omvat behandeling meestal wijzigingen aan het dieet die verdikte vloeistoffen kunnen bevatten. Hoe dik moet u uw vloeistof wordt bepaald door uw arts of logopedist.

Nectar-dikke vloeistof

Als het gaat om verdikte vloeibare, nectar-dikke vloeistof is de minste verdikte, betekenis dat het is dichter in consistentie bij een dunne vloeistof zoals water en gemakkelijk wordt gegoten. Zoals de naam al impliceert, hebben nectar-dikke vloeistoffen een nectar consistentie als een abrikoos nectar. Dikke crème soepen worden ook beschouwd als nectar-dik en een goede bron van calorieën voor degenen hebben een harde tijd calorie behoeften. U kunt het kopen van vloeistoffen die al hebben is verdikt of een commerciële verdikkingsmiddel gebruiken om uw vloeistoffen nectar-dik. 100% vruchtensap gebruiken bij het maken van uw eigen verdikte vloeistoffen te maximaliseren van de kwaliteit van je voeding-inname.

Honing-dikke vloeistof

Honing-dikke vloeistoffen zijn iets dichter dan nectar-dikke vloeistoffen. Deze soorten vloeistoffen zijn minder schenkbare en, zoals honing, motregen uit uw beker langzaam. Als u niet kunt prethickened honing-dikke vloeistoffen of de commerciële verdikkingsmiddelen vinden, kunt u voedselpunten te dikken uw vloeistoffen naar de juiste consistentie. Voedsel vloeistof-verdikkingsmiddelen omvatten rijst graan, banaan vlokken, maïzena en instant potato vlokken. Praat met uw logopedist om te bepalen hoeveel van deze bindmiddelen gebruiken in uw vloeistoffen te komen tot de juiste consistentie. Het is belangrijk op te merken dat voedsel verdikkingsmiddelen kunnen veranderen van de smaak van uw vloeistof en extra calorieën toevoegen.

Pudding-dikke vloeistof

Het kan niet worden beschouwd als een vloeistof, maar wanneer het over de vloeibare consistentie voor mensen met dysfagie, pudding-dikke vloeistoffen soms nodig zijn. Pudding-dikke vloeistoffen houden hun vorm. Ze zijn vloeistoffen dat wanneer in een kopje ondersteboven gehouden niet bewegen of uitstorten. Pudding-dikke vloeistoffen worden meestal gegeten met een lepel. Pudding--een goede bron van calorieën, eiwitten en calcium-- en dikke, ongezoete appelmoes--een goede bron van vezels en water--zijn voorbeelden van pudding-dikke vloeistoffen.

Dieet veiligheid wanneer u verdikte vloeistoffen moet

Wenst u een verdikte vloeistoffen, moet alle vloeistoffen die je consumeert de juiste consistentie te voorkomen verstikking. Het gaat hierbij om water, 100% fruitsap, koffie, soep en melk. Bovendien moet u om ijs van POP's te voorkomen, ijs en ijs kubussen omdat ze tot een dunne consistentie smelten. U kan ook nodig om te voorkomen dat voedingsmiddelen met een hoog watergehalte zoals watermeloen, sinaasappelen en druiven. Mensen die verdikte vloeistoffen kunnen niet krijgen van voldoende vloeistof, volgens de Universiteit van Pittsburgh Medical Center. Zelfs als de vloeistof dik is, het is nog steeds beschouwd als een vloeistof, en je moet proberen om het consumeren van 6 tot en met 8 kopjes per dag voor voldoende hydratatie.


gerelateerde artikelen