Physalis voeding

April 4

Physalis voeding

Er zijn drie verschillende soorten fruit, physalis, waaronder Chinese lantern en cape kruisbes, maar het type dat u bekend met wellicht is het meest gegeten verscheidenheid, de tomatillo. Technisch een vrucht, physalis is een lid van de nachtschadefamilie en is nauw verwant aan de tomaat, en eigenlijk isa bessen, zoals tomaten. Tomatillos vormen een rijke bron van kalium, een belangrijk mineraal voor uw gezonde voeding.

Tomatillos

Native naar Mexico, tomatillos waren gegroeid door Azteekse Indianen bijna 3000 jaar geleden. De tomatillo, wat zich in "kleine tomaat" in het Spaans vertaalt, is soms jamberry of husk tomaat genoemd. Tomatillos kunnen de grootte van een cherry tomaat of zo groot als een kleine tomaat. Een papier-achtige schil omvat de vrucht, waardoor het het uiterlijk van een kleine Chinese lantaarn. De vrucht is meestal geplukt als het is lichtgroen, hoewel de rijp fruit normaal gezien geel is.

Toepassingen voor Tomatillos

Tomatillos hebben een uitgesproken smaak die zowel zoete als taart en lijkt op de smaak van een citroen. De vrucht wordt vaak gebruikt in Mexicaanse salsa en molletje gerechten, met name groene sauzen. Met een stof vergelijkbaar met pectine, fungeren tomatillos als een natuurlijke verdikker wanneer gekoeld. Tomatillos kunnen worden gesneden en toegevoegd aan salades of gemengd in ruwe soepen voor een taart, citroenachtig garnituur.

Voeding

Een portie grootte van tomatillos is gelijk aan de half cup, of 66 g en bevat 20 calorie├źn. Een portie grootte bevat 1 g eiwit. en 4 g koolhydraten, waarvan 1 g voedingsvezels en 3 g suiker.

Kalium

Dieetvoorschriften voor Amerikanen, 2005, rapporten dat het eten van voedingsmiddelen die rijk aan kalium helpt om te voorkomen dat hoge bloeddruk, en u raadt eet voldoende kalium-rijk voedsel voor 4,044 mg per dag. Een portie grootte van tomatillos bevat 177 mg kalium, voor 4 procent DV.

Vitaminen en mineralen

Een portie van 100 g tomatillos bevat 7 mg calcium, 1 procent DV; 20 mg magnesium, 53 procent DV; 1 mg natrium; 39 mg van fosfor, 2 procent DV; en 12 mg vitamine C, voor 8 procent DV.

Cape Gooseberry

Een ander ras van physalis, cape gooseberry, is inheems in Chili en Peru, en zelden gezien in Noord-Amerika. De onrijpe vruchten van de kruisbes cape is uiterst giftig. De primaire commercieel gebruik van de rijpe vruchten is bewaard gebleven jam, hoewel de vrucht soms als garnering gebruikt wordt.

Chinese lantaarn

Chinese lantaarn physalis wordt voornamelijk geteeld in Colombia en Zuid-Afrika. Ook wel genoemd "winter" of "blaas" cherry, worden de Chinese lantaarn van heldere rode en oranje vruchten doorgaans gebruikt voor decoratieve doeleinden.


gerelateerde artikelen