Dr. Lustig van dieet

January 20

Dr. Lustig van dieet

Dr. Robert Lustig, hoogleraar klinische kindergeneeskunde aan de Universiteit van Californië-San Francisco centrum voor obesitas beoordeling, onderzoek en behandeling, is gespecialiseerd in de rol die hormonen spelen in gewicht en gedrag. Via zijn gepubliceerd onderzoek, Lustig gelooft dat suikerconsumptie bevordert de vetopslag en gewicht krijgen door middel van verhoogde insulineproductie is een factor in de obesitas. Hoewel Lustig biedt geen ondersteuning voor een specifiek dieet, maakt hij voedingsaanbevelingen op basis van zijn studies.

Achtergrond

De verbinding tussen insuline en obesitas maakte Lustig eerst toen hij was het observeren van kinderen in van St. Jude Children's Research Hospital die werd zwaarlijvig volgende hersenen tumor verrichtingen een syndroom hypothalame obesitas genoemd. In dit syndroom lijkt schade aan het gebied van de hypothalamische hersenen te bevorderen van overtollig voedsel consumptie en gewicht aanwinst. Lustig geloofde dat deze schade leptine resistentie veroorzaakt. Leptine is een hormoon dat je hersenen dat je hebt genoeg metabole energie, die bevordert een gevoel van volheid en voorkomt overeten signalen.

Leptine resistentie

Lustig theorie dat leptine resistentie activeert het brein om aan te geven van de alvleesklier voor meer insuline, een hormoon die betrokken zijn bij het metabolisme van koolhydraten en vet opslag. Lustig onderzocht de effecten van octreotide, een insuline-blokkeert drug, in een dubbelblinde placebo-gecontroleerde studie gepubliceerd in de editie van juni 2003 van "The Journal of Clinical Endocrinologie en metabolisme." Zijn studie geeft aan dat behandeling van kinderen die lijden aan hypothalame obesitas met octreotide in aanzienlijke gewichtsverlies resulteerde en fysieke activiteit verhoogde.

Verhoogde insuline

Bewijs gepubliceerd in September 2005 de kwestie van de "International Journal van obesitas," ondersteunt Lustig de suggestie dat verhoogde insulineniveaus bevorderen gewicht winst en obesitas. Hij ingeschreven patiënten in deze studie die ten minste matig overgewicht met bewijs van verhoogde insuline secretie waren. Deze patiënten ervaren betekenis gewichtsverlies na ontvangst van een minimum van 40 mg van de insuline-blokkeert drug octreotide voor zes maanden.

Suiker verbinding

Op basis van zijn onderzoek, Lustig beveelt aan vermindering van de suikerconsumptie omdat suiker stimuleert de productie van insuline. De glycemische index is een numerieke ranking systeem gebruikt om aan te geven hoe snel en hoe hoog een bepaald levensmiddel onze bloedsuikerspiegel kan verhogen. Lustig raadt beperken hoge glycemische koolhydraten zoals snoep, en zich te concentreren op gezonde koolhydraten voedingsmiddelen zoals peulvruchten, groenten en gehele korrels. Dit soort koolhydraten verteren langzaam, triggering minder insulineproductie. Lustig beveelt ook aan eten fruit omdat ze vezel-rijk, waar ook suiker spijsvertering vertraagt. Lustig raadt niet noodzakelijkerwijs een low-carb dieet; Hij raadt aan gezonde koolhydraten die niet tot een schommeling in insulineniveaus leiden zal te kiezen.

Fructose

Landelijk fructose consumptie is gekoppeld aan obesitas en diabetes, volgens Lustig in zijn boek "Zwaarlijvigheid voor geboorte." Lustig raadt elimineren van fructose, een gemeenschappelijk zoetstof. Hoewel zijn onderzoek loopt, hij gelooft dat de fructose toegevoegd aan voedingsmiddelen en dranken veroorzaakt een meer dramatische toename van insuline dan andere types van suikers. Er is een kleine hoeveelheid fructose natuurlijk gevonden in groenten en fruit, die niet als schadelijk wordt beschouwd. Lustig adviseert suiker gezoete dranken ook elimineren.


gerelateerde artikelen