Helpen van een kind met Asperger de passen In

December 27

Overzicht

Asperger's stoornis behoort onder de medische paraplu van verscheidene voorwaarden gezamenlijk aangeduid als "autism spectrum disorders." Kenmerken van Asperger deelt met andere autistische stoornissen, verschilt de presentatie ervan niet genoeg tot de psychiatrische Gemeenschap te diagnosticeren en te behandelen als een zelfstandige en aparte stoornis. In plaats daarvan kunnen ze noemen het hoog functionerend autisme (HFA), en het bekijken als het wordt op de lichte kant van het spectrum van de ASD met symptomen die--alleen in mate--van klassiek Autisme verschillen. Sommige artsen gebruiken de twee diagnoses, AS of HFA, door elkaar hierdoor gegevens verzamelen over de incidentie van als moeilijk, omdat sommige kinderen zullen worden gediagnosticeerd met HFA in plaats van als, en vice versa.

Inzicht in de aandoening

Asperger's stoornis optreedt meer bij mannetjes dan vrouwtjes, misschien als gevolg van een gender-verschil in hersenfunctie. De mannelijke hersenen, in het algemeen lijkt meer strategische en ordelijke, terwijl de vrouwelijke hersenen lijkt meer verbaal interactief en gratis stroomt. Elke Asperger's kind is een individu en kan op verschillende manieren worden beïnvloed, maar statistisch gezien de meeste Asperger's kinderen omgaan en veel beter dan die met andere vormen van autisme functioneren. Asperger's kinderen hebben niet de toespraak vertraging die neigt te vinden in autistische stoornissen. Deze belangrijke factor helpt artsen naar de juiste diagnose.

Verkrijgen van een diagnose helpt ouders het gedrag van de getroffen kinderen in perspectief te zetten en helpt hen te begrijpen hoe hun kinderen vaardigheden en een handicap hun toekomst zal beïnvloeden. Of uw kind milde of ernstige symptomen heeft, is het mogelijk voor hem om economische, sociale en academische succes te bereiken. Beperkingen in een functioneel gebied kunnen worden gecompenseerd door grote faciliteit in een ander, zoals tentoongesteld door bekende dier behaviorist Temple Grandin, die werd gediagnosticeerd met Asperger's op een vroege leeftijd. Er zijn zelfs college cursussen en programma's gericht op voor degenen die van Asperger hebben.

Overweeg uw kind eigenaardigheden. Hoewel ieder kind uniek is en zal "" haar Asperger's anders doen, ze enkele van deze gemeenschappelijk gedrag kan vertonen: uitvoeren van obsessieve routines, het aannemen van een beslag interesse in een bepaald onderwerp en het weergeven van grote sociale angst. Ze kan niet zitten kundig voor gezichtsuitdrukkingen te interpreteren of te verbinden met anderen op een emotioneel niveau, vaardigheden die de meesten van ons gebruiken om te beoordelen van sociale situaties en dienovereenkomstig handelen.

Vanwege deze kwesties mogelijk van Asperger kinderen niet in staat om te vertellen wat een andere persoon kan worden gevoel of denken. Moeilijkheden bij de beoordeling van een situatie verhindert hen te weten hoe u wilt reageren op een sociaal aanvaardbare manier. Bijvoorbeeld, kan uw kind zien een gezichtsuitdrukking die de meesten van ons zou worden gedecodeerd als "bang" en reageren alsof het een signaal van agressie. Volwassenen en kinderen die niet vertrouwd met de stoornis zijn kunnen fout obsessief routines als verstoring, in plaats van kalmerende rituelen die de Asperger's kind kalmeren. Een preoccupatie met één onderwerp van belang, in de buurt van-uitsluiting van alles, kan worden gezien als een leerstoornis of een vergelijkbaar type cognitieve probleem.

Ongewone gedrag in combinatie met beperkte empathie en evaluatieve vaardigheden kunnen grote problemen veroorzaken in de familie en peer relaties. Ouders moeten gebruiken wat ze weten over de gewoonten en de gevoelens van hun kinderen om te anticiperen op moeilijke situaties en lage angst niveaus handhaven. De meest extreme uitingen van hun ziekte afbuigspiegel zal helpen ze passen natuurlijker in hun dagelijkse sociale interacties.

Huiswerk voor ouders

1. Leer alles wat die je over Asperger's kunt. Vraag uw kind arts aanbevelen goede bronnen voor ondersteuning en voorlichting. Benadruk de positieve aspecten van wat je met je kind leert.

2. Leer de details over uw kind school situatie. Wat is het programma? Wat wordt verwacht van de studenten? Wie zijn uw kind klasgenoten? Docenten om erachter te komen hoeveel ze over Asperger's weten voldoen. Delen wat je weet met hen. Als u weerstand stuiten, advocaat. Leraren zijn niet altijd goed en mag niet beseffen wat ze ontbreken. Dit kan zeer frustrerend voor een kind die mist van macht in de meeste situaties.

3. weten hoe uw kind reageert op verschillende situaties. Wat gebeurt er wanneer de deurbel gaat, als iemand boos of wanneer een hond hard blaft? Wat is uw kind reactie wanneer u vraagt haar om bepaalde dingen te doen of wanneer ze iets dat zou kunnen worden schokkend, zoals een arts bezoek overweegt? Door te leren van uw kind lichaamstaal en subtiele tekenen van verwarring of misverstanden, zal u zitten kundig helpen haar te voorkomen dat de verkeerde reacties op deze gebeurtenissen.

4. Probeer om stimulatie, als u symptomen van steeds overweldigd door de omgeving van uw kind ziet. Neem nota van de mensen en plaatsen die de neiging hebben om te activeren van ongewenst gedrag, zodat u handelen kunt voordat problemen ontstaan.

5. werk dagelijks aan rollenspel sociale situaties en potentieel verontrustende scenario's. Focus op grappige dingen te verlichten de stemming, alsmede het belang van passende gedrag in ernstige situaties, zoals kerkbijwoning of bruiloften. Role-play voor oudere kinderen, een middelbare school dans.

Blijf betrokken

Al of niet interventie noodzakelijk is, moet ouders van kinderen die Asperger's rekening houden met al hun activiteiten, elke dag. Een inspanning leveren om persoonlijk contact opnemen met leerkrachten en raadgevers op een wekelijkse basis, via e-mail, telefoongesprekken en vergaderingen. Vraag uw kind hoe de dingen gaan op school, om haar kant van het verhaal.

Bovendien moet u controleren van uw kind sociale leven, zodat u weet wanneer om te helpen. Een ouder van een Asperger's meisje gebruikt Facebook om up-to-date te houden over wie haar vrienden zijn en hoe ze omgaat met deze relaties. Door te blijven op de hoogte, zult u minder kans om in te grijpen op het verkeerde moment en meer kans om te helpen uw kind passen bij de "in" menigte.


gerelateerde artikelen